Arton Zekaj odabrao da igra za Kosovo!

Doskorašnji kapiten kadetske selekcije Srbije menja reprezenatciju.  Bivši kapiten kadeta Srbije hoće da igra za tzv. Kosovo.  Arton Zekaj koji je rođen u Subotici, a fudbalski ponikao u beogradskom Partizanu, izrazio želju da nastupa za reprezentaciju takozvanog Kosova.

Fudbal 22.05.2019 | 15:37
Arton Zekaj odabrao da igra za Kosovo!
Bivši fudbaler Partizana, Arton Zekaj, odlučio je da posle igranja za mlađe selekcije Srbije od sada nastupa za reprezentaciju tzv. Kosova.

Fudbalski savez Kosova potvrdio je da će 19-godišnji vezista od sledeće nedelje imati pravo da igra za tamošnju selekciju i da je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) prepoznala želju sadašnjeg člana francuskog Lila.

Zekaj je rođen u Subotici, ali je fudbalski stasavao u beogradskom Partizanu. Dobrim igrama i talentom došao je čak i do kapitenske trake u dresu kadeta Srbije, ali kasnije prestao da dobija pozive u nacionalni tim.

Posle Partizana bio je u Bačkoj i Sopotu, dok je prošle godine potpisao za Lil i igrao za drugi tim, zabeleživši jedan meč i za najjaču ekipu.

Sada će dobiti poziv u mladu reprezentaciju tzv. Kosova i prema vestima iz Prištine biće u sastavu nove selekcije na mečevima protiv Engleske i Albanije u septembru i oktobru.

Arton Zekaj menja reprezentativni dres. Umesto Srbije, čiji je kapiten bio u pioniraima i kadetima, u buduće će nositi opremu samoproklamovane Republike Kosovu.

Takav epilog najavio je selektor mlade reprezentacije Kosova, Zgijim Sojeva, nagovestivši da će talentovani fudbaler Lila biti na raspolaganju već za naredno okupljanje, pred mečeve sa Andorom i Turskom u kvalifikacijama za predstojeće Prvenstvo Evrope.

„FIFA je tražila od FS Srbije da dozvoli Zekaju da igra za Kosovo. Ukoliko srpski Savez ne odogovori pozitivno do kraja sedmice, Zekaj automatski stiče pravo da igra za Kosovo“, predočio je Sojeva, mada ostaje nejasno zbog čega se Priština uopšte obratila zvaničnicima Svetske kuće fudbala ako već ima pravo da sačeka da postojeći rok istekne i onda dobije igrača.

Čak je i na zvaničnom Tviter nalogu FS Kosova objavljeno kako „FS Srbije odbija da pusti Zekaja i da je zato pod pritiskom FIFA“, ali da se u Prištini nadaju da će se 19-godišnji vezista pojaviti na narednom okupljanju.

Podsetimo, reč je o fudbaleru koji je posle staža u Partizanu i pozajmici OFK Bačkoj, otišao u srpskoligaša Sopot, a odatle završio pravo u Lilu. Odigrao je samo jedan prvenstveni meč u Ligi 1, protiv Dižona, kasnije dobijap šansu u drugom timu francuskog kluba, a za to vreme bukvalno nestao sa spiskova FS Srbije, iako je bio kapiten svog godišta.

„Tačno je da sam bio kapiten, a to zašto me nema... Ne znam stvarno šta bih vam odgovorio. Bio sam na raspolaganju selektorima, ali poziva nije bilo. Ne znam zaista šta se tu desilo. Pozvao me je selektor Ilija Stolica i saopštio da želi da proba neke druge igrače za jedno reprezentativno okupljanje, ali da računa posle toga na mene, međutim, ostao sam bez poziva i na narednim akcijama. Da li su u pitanju neke kombinacije selektora ili nekih drugih ljudi, to ne znam, ali na mene se više nije računalo. Imam poziv i Kosova, tražili su da igram za njih. Igraću za one koji me više žele. Hteo bih da nastavim tamo gde sam stao u mlađim reprezentativnim kategorijama, ali ako me ne žele, tu ne mogu ništa da učinim“, rekao je Kuriru pred kraj 2018. Arton Zekaj.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar