Милојевић: Нема опуштања, не у финалу Купа!

Владан Милојевић жели да његова екипа задржи концентрацију какву има од јула, тако да реч "растерећеност" није дозвољена на тренинзима Звезде уочи финала Купа Србије против Партизана.  Милошевић: Дигли смо се, много би значио Куп! "За нас у Партизану је можда још битна ставка што освајање трофеја може да нам донесе растерећенији календар уочи квалификација за Лигу Европе", казао је тренер Саво Милошевић пред финале Купа против Црвене звезде.

Фудбал 22.05.2019 | 14:54
Милојевић: Нема опуштања, не у финалу Купа!
Деловало је да ће финале Купа Србије за сезону 2018/19. бити опроштајна утакмица Владана Милојевића од Црвене звезде, међутим, ситуација се преокренула и само неколико дана уочи дуела са Партизаном, црвено-бели су саопштили да овог лета неће бити промене тренера.

То не мења циљ, али је мотив сада другачији. Уместо да још једним трофејом заокружи две фантастичне сезоне у Звезди, Милојевићева жеља биће да освајањем "дупле круне" покаже да се није заситио рада у домаћем фудбалу и да на најбољи начин пошаље екипу на одмор пред квалификације у Лиги шампиона. 

Финале је у четвртак од 19 часова на стадиону "Рајко Митић", уз пренос на ТВ Арена Спорт.

"Један циљ смо већ остварили освајањем титуле, али од почетка причамо да нам је жеља 'дупла круна' и покушаћемо да победимо и сутра. Учинићемо све што је до нас да тако буде", рекао је Милојевић на заједничкој конференцији за медије са тренером црно-белих, Савом Милошевићем, одржаној у просторијама Фудбалског савеза Србије.

Пошто су већ "уписали" најважнији трофеј у сезони, поставља се питање "растерећености" Звездиних фудбалера.

Владан Милојевић је одмах казао да за ту реч не жели да чује, односно да жели да је концентрација његових играча иста каква је била од почетка сезоне и прве утакмице у јулу, па до последње у актуелној која их очекује у четвртак.

"Ја не желим да моји играчи буду растерећени на тренингу, а камоли на утакмици. Титула је била један циљ, ово је други и зато гледамо да будемо максимално спремни!", рекао је Милојевић и додао да има потпуно поверење у своје играче:

"Немам разлога да се плашим због тога. Имам одличну комуникацију са њима и знам да су професионалци који ће дати све од себе. Не видим да постоји неко опуштање".

Стратег црвено-белих је потврдио да ће финалну утакмицу због жутих картона пропустити штопер Срђан Бабић, док се Ричмонд Боаћи још није потпуно опоравио од повреде.

"Не видим да неко може тактички да изненади. Специфична је утакмица, игра се за трофеј. Има много ситница које могу да одлуче, а верујем да ће моји играчи бити прави и успети да остваре циљ", закључио је Милојевић.

Милошевић: Дигли смо се, много би значио Куп. "За нас у Партизану је можда још битна ставка што освајање трофеја може да нам донесе растерећенији календар уочи квалификација за Лигу Европе", казао је тренер Саво Милошевић пред финале Купа против Црвене звезде.

Саво Милошевић ће после два месеца тренерске каријере имати шансу да освоји први трофеј, а уједно и да поправи сезону која је била и те како турбулентна за Партизан.

Црно-бели су на крају завршили као трећепласирани у првенству, али све би било боље када би освојили пехар Купа Србије који је већ три сезоне у њиховом власништву. Пето узастопно финале масовнијег домаћег такмичења играће против највећег ривала Црвене звезде.

Сусрет је заказан за четвртак (23. мај) на стадиону "Рајко Митић" од 19 часова, а Саво Милошевић поручује пред борбу за пехар да је то највећа утакмица нашег фудбала.

"Сада има мало већу вредност и тежину у односу на оне из првенства - јер доноси трофеј. Свако има своје мотиве, а ми ћемо учинити све да наши разлози превагну. Прича се у последње време о фудбалским стварима, а то је добро. Нек победи бољи", казао је тренер Партизана на заједничкој конференцији за медије са Милојевићем одржаној у просторијама ФСС.

Може ли освојени трофеј заиста да буде спас сезоне за Партизан?

"Може делом да се гледа тако. Великом клубу увек значи освојен трофеј. За нас у Партизану је можда још битна ставка што освајање трофеја може да нам донесе растерећенији календар уочи квалификација за Лигу Европе", казао је Милошевић.

Ради се о томе да ће због побољшаног коефицијента Србије, освајач Купа квалификације за Лигу Европе почињати од 2. кола, а не од 1. рунде како је било до сада.

"Значило би нам да две седмице касније почнемо такмичење. А и трофеј био сам по себи значио доста...", подвукао је Милошевић.

У претходном дербију одиграном у априлу славила је Звезда резултатом 2:1 (1:0).

"Мени ће трофеј значити више него мом колеги, мени искуство са претходног дербија значи у овом тренутку, али не у смислу да можемо један другог да изненадимо. Мада, ово је различита утакмица, ових 90 минута решава све. Моја екипа може боље него у претходном периоду, јер смо се дигли, а надам се да Звезда неће усети да се дигне на ниво из Лиге шампиона, јер бисмо онда имали проблем".

Голман црно-белих Владимир Стојковић жели да поново освоји Куп Србије.

"Ово је једна од најбитнијих уткамица за нас у овој години. Имали смо турбулентан пеирод, играмо против вечитог ривала који је освојио титулу и на томе им честитам. Биће прави доживљај за гледаоце", поручио је он.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар