Milojević: Nema opuštanja, ne u finalu Kupa!

Vladan Milojević želi da njegova ekipa zadrži koncentraciju kakvu ima od jula, tako da reč "rasterećenost" nije dozvoljena na treninzima Zvezde uoči finala Kupa Srbije protiv Partizana.  Milošević: Digli smo se, mnogo bi značio Kup! "Za nas u Partizanu je možda još bitna stavka što osvajanje trofeja može da nam donese rasterećeniji kalendar uoči kvalifikacija za Ligu Evrope", kazao je trener Savo Milošević pred finale Kupa protiv Crvene zvezde.

Fudbal 22.05.2019 | 14:54
Milojević: Nema opuštanja, ne u finalu Kupa!
Delovalo je da će finale Kupa Srbije za sezonu 2018/19. biti oproštajna utakmica Vladana Milojevića od Crvene zvezde, međutim, situacija se preokrenula i samo nekoliko dana uoči duela sa Partizanom, crveno-beli su saopštili da ovog leta neće biti promene trenera.

To ne menja cilj, ali je motiv sada drugačiji. Umesto da još jednim trofejom zaokruži dve fantastične sezone u Zvezdi, Milojevićeva želja biće da osvajanjem "duple krune" pokaže da se nije zasitio rada u domaćem fudbalu i da na najbolji način pošalje ekipu na odmor pred kvalifikacije u Ligi šampiona. 

Finale je u četvrtak od 19 časova na stadionu "Rajko Mitić", uz prenos na TV Arena Sport.

"Jedan cilj smo već ostvarili osvajanjem titule, ali od početka pričamo da nam je želja 'dupla kruna' i pokušaćemo da pobedimo i sutra. Učinićemo sve što je do nas da tako bude", rekao je Milojević na zajedničkoj konferenciji za medije sa trenerom crno-belih, Savom Miloševićem, održanoj u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije.

Pošto su već "upisali" najvažniji trofej u sezoni, postavlja se pitanje "rasterećenosti" Zvezdinih fudbalera.

Vladan Milojević je odmah kazao da za tu reč ne želi da čuje, odnosno da želi da je koncentracija njegovih igrača ista kakva je bila od početka sezone i prve utakmice u julu, pa do poslednje u aktuelnoj koja ih očekuje u četvrtak.

"Ja ne želim da moji igrači budu rasterećeni na treningu, a kamoli na utakmici. Titula je bila jedan cilj, ovo je drugi i zato gledamo da budemo maksimalno spremni!", rekao je Milojević i dodao da ima potpuno poverenje u svoje igrače:

"Nemam razloga da se plašim zbog toga. Imam odličnu komunikaciju sa njima i znam da su profesionalci koji će dati sve od sebe. Ne vidim da postoji neko opuštanje".

Strateg crveno-belih je potvrdio da će finalnu utakmicu zbog žutih kartona propustiti štoper Srđan Babić, dok se Ričmond Boaći još nije potpuno oporavio od povrede.

"Ne vidim da neko može taktički da iznenadi. Specifična je utakmica, igra se za trofej. Ima mnogo sitnica koje mogu da odluče, a verujem da će moji igrači biti pravi i uspeti da ostvare cilj", zaključio je Milojević.

Milošević: Digli smo se, mnogo bi značio Kup. "Za nas u Partizanu je možda još bitna stavka što osvajanje trofeja može da nam donese rasterećeniji kalendar uoči kvalifikacija za Ligu Evrope", kazao je trener Savo Milošević pred finale Kupa protiv Crvene zvezde.

Savo Milošević će posle dva meseca trenerske karijere imati šansu da osvoji prvi trofej, a ujedno i da popravi sezonu koja je bila i te kako turbulentna za Partizan.

Crno-beli su na kraju završili kao trećeplasirani u prvenstvu, ali sve bi bilo bolje kada bi osvojili pehar Kupa Srbije koji je već tri sezone u njihovom vlasništvu. Peto uzastopno finale masovnijeg domaćeg takmičenja igraće protiv najvećeg rivala Crvene zvezde.

Susret je zakazan za četvrtak (23. maj) na stadionu "Rajko Mitić" od 19 časova, a Savo Milošević poručuje pred borbu za pehar da je to najveća utakmica našeg fudbala.

"Sada ima malo veću vrednost i težinu u odnosu na one iz prvenstva - jer donosi trofej. Svako ima svoje motive, a mi ćemo učiniti sve da naši razlozi prevagnu. Priča se u poslednje vreme o fudbalskim stvarima, a to je dobro. Nek pobedi bolji", kazao je trener Partizana na zajedničkoj konferenciji za medije sa Milojevićem održanoj u prostorijama FSS.

Može li osvojeni trofej zaista da bude spas sezone za Partizan?

"Može delom da se gleda tako. Velikom klubu uvek znači osvojen trofej. Za nas u Partizanu je možda još bitna stavka što osvajanje trofeja može da nam donese rasterećeniji kalendar uoči kvalifikacija za Ligu Evrope", kazao je Milošević.

Radi se o tome da će zbog poboljšanog koeficijenta Srbije, osvajač Kupa kvalifikacije za Ligu Evrope počinjati od 2. kola, a ne od 1. runde kako je bilo do sada.

"Značilo bi nam da dve sedmice kasnije počnemo takmičenje. A i trofej bio sam po sebi značio dosta...", podvukao je Milošević.

U prethodnom derbiju odigranom u aprilu slavila je Zvezda rezultatom 2:1 (1:0).

"Meni će trofej značiti više nego mom kolegi, meni iskustvo sa prethodnog derbija znači u ovom trenutku, ali ne u smislu da možemo jedan drugog da iznenadimo. Mada, ovo je različita utakmica, ovih 90 minuta rešava sve. Moja ekipa može bolje nego u prethodnom periodu, jer smo se digli, a nadam se da Zvezda neće useti da se digne na nivo iz Lige šampiona, jer bismo onda imali problem".

Golman crno-belih Vladimir Stojković želi da ponovo osvoji Kup Srbije.

"Ovo je jedna od najbitnijih utkamica za nas u ovoj godini. Imali smo turbulentan peirod, igramo protiv večitog rivala koji je osvojio titulu i na tome im čestitam. Biće pravi doživljaj za gledaoce", poručio je on.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar