Троицки одбија да одустане: Промијенио сам игру!

Српски тенисер каже да је имао тежак протекли период после проблема са леђима, али да наставља да се бори и да осећа да су ствари кренуле на боље.

Тенис 22.05.2019 | 13:04
Троицки одбија да одустане: Промијенио сам игру!
Виктор Троицки покушава да се врати након разочаравајуће сезоне у којој је кубурио са повредом леђа и доживео пад на АТП листи.

Српски тенисер, тренутно је 256. на АТП листи и приморан је да први пут од 2007. године игра квалификације на Ролан Гаросу.

Добро је стартовао у Паризу, јер је у првом колу победио Немца Кевина Кравиеца (6:4, 6:3), али му до главног жреба предстоје још две препреке.

"Последњи пут када сам се враћао нисам имао ренкинг и стигао сам у топ 100 врло брзо, за три месеца. Али много је теже сада, вратити се после повреде и када сам старији, јер моје тело реагује другачије", искрено је изјавио Троицки у Паризу.

Некада 12. тенисер света рекао је да је доста кубурио са повредом, али упркос томе што има 33 године, није желео да одустане.

"Морао сам да се прилагодим повредама које сам имао и променим мало игру. Прво сам морао да будем опрезан, да поново све дође на своје. Није изгледало добро, можда месец или два, али осећам да је боље. Радујем се наредним месецима", рекао је српски тенисер.

Троицки није везао четири победе још од 2016. године, када је у Сиднеју освојио последњу титулу победивши Григора Димитрова у финалу.

Ове сезоне наступао је на Аустралијан Опену, потом у Софији и касније у Маракешу на турнирима серије АТП 250 одиграо само по један меч, а у међувремену наступао је на челинџерима.

"На Аустралијан Опену сам, могу рећи, имао пристојан наступ. Прошао сам квалификације, а онда изгубио у првом колу од Стефаноса Циципаса, али после тога сам се мучио. Ипак, последњих недеља осећам да је боље", навео је Троицки, који ће у другом колу квалификација на Ролан Гаросу играти са Џејсоном Каблером из Аустралије, 171. играчем на свету.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар