Troicki odbija da odustane: Promijenio sam igru!

Srpski teniser kaže da je imao težak protekli period posle problema sa leđima, ali da nastavlja da se bori i da oseća da su stvari krenule na bolje.

Tenis 22.05.2019 | 13:04
Troicki odbija da odustane: Promijenio sam igru!
Viktor Troicki pokušava da se vrati nakon razočaravajuće sezone u kojoj je kuburio sa povredom leđa i doživeo pad na ATP listi.

Srpski teniser, trenutno je 256. na ATP listi i primoran je da prvi put od 2007. godine igra kvalifikacije na Rolan Garosu.

Dobro je startovao u Parizu, jer je u prvom kolu pobedio Nemca Kevina Kravieca (6:4, 6:3), ali mu do glavnog žreba predstoje još dve prepreke.

"Poslednji put kada sam se vraćao nisam imao renking i stigao sam u top 100 vrlo brzo, za tri meseca. Ali mnogo je teže sada, vratiti se posle povrede i kada sam stariji, jer moje telo reaguje drugačije", iskreno je izjavio Troicki u Parizu.

Nekada 12. teniser sveta rekao je da je dosta kuburio sa povredom, ali uprkos tome što ima 33 godine, nije želeo da odustane.

"Morao sam da se prilagodim povredama koje sam imao i promenim malo igru. Prvo sam morao da budem oprezan, da ponovo sve dođe na svoje. Nije izgledalo dobro, možda mesec ili dva, ali osećam da je bolje. Radujem se narednim mesecima", rekao je srpski teniser.

Troicki nije vezao četiri pobede još od 2016. godine, kada je u Sidneju osvojio poslednju titulu pobedivši Grigora Dimitrova u finalu.

Ove sezone nastupao je na Australijan Openu, potom u Sofiji i kasnije u Marakešu na turnirima serije ATP 250 odigrao samo po jedan meč, a u međuvremenu nastupao je na čelindžerima.

"Na Australijan Openu sam, mogu reći, imao pristojan nastup. Prošao sam kvalifikacije, a onda izgubio u prvom kolu od Stefanosa Cicipasa, ali posle toga sam se mučio. Ipak, poslednjih nedelja osećam da je bolje", naveo je Troicki, koji će u drugom kolu kvalifikacija na Rolan Garosu igrati sa Džejsonom Kablerom iz Australije, 171. igračem na svetu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar