Харлемовци опет одушевили Београђане!

Најпознатији кошаркашки забављачи на свету "Харлем Глобетроттерс" направили су спектакл пред публиком у хали спортова "Ранко Жеравица" на Новом Београду.  

Кошарка 21.05.2019 | 23:17
Харлемовци опет одушевили Београђане!
Најпознатији кошаркашки забављачи на свету "Харлем Глобетроттерс" у уторак су, после 13 година, направили спектакл пред публиком у хали спортова "Ранко Жеравица" на Новом Београду.

Својим акробацијама и закучавањима поново су одушевили многобројне гледаоце, који су аплаузима награђивали сваку атракцију. Поред тог, изабрани су могли и да учествују у кореографијама Харлемоваца.

Харлем Глобетроттерс познати су по невероватним кошаркашким акробацијама, забави, као и делима добре воље како на терену тако и ван њега. Глобетроттерсе је основао Ејб Саперштејн 1926. године, а прву званичну утакмицу одиграли су 7. јануара наредне године.

Током година су одиграли преко 26.000 утакмица у 123 земље. У Србији су први пут наступили пре шездесетак година пред преко 30.000 људи на стадиону ЈНА.

Сваки пут када су Харлем Глобетроттерс посетили Србију направили су спектакл који је остао упамћен не само по атрактивним потезима, већ и по одличној посети.

Светски познати Харлем Глобетроттерси су неки од најсензационалнијих спортиста на планети, а на листи је велики број звезда као што су Биг Еасy, Лигхтс Оут, Торћ, Спидер, Буллдог, Флип, Хандлес, а предвођени су легендарним тренером Сwеет Лоу Дунбаром.

Извор: Б92/мондо.рс/Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар