Harlemovci opet oduševili Beograđane!

Najpoznatiji košarkaški zabavljači na svetu "Harlem Globetrotters" napravili su spektakl pred publikom u hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu.  

Košarka 21.05.2019 | 23:17
Harlemovci opet oduševili Beograđane!
Najpoznatiji košarkaški zabavljači na svetu "Harlem Globetrotters" u utorak su, posle 13 godina, napravili spektakl pred publikom u hali sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu.

Svojim akrobacijama i zakučavanjima ponovo su oduševili mnogobrojne gledaoce, koji su aplauzima nagrađivali svaku atrakciju. Pored tog, izabrani su mogli i da učestvuju u koreografijama Harlemovaca.

Harlem Globetrotters poznati su po neverovatnim košarkaškim akrobacijama, zabavi, kao i delima dobre volje kako na terenu tako i van njega. Globetrotterse je osnovao Ejb Saperštejn 1926. godine, a prvu zvaničnu utakmicu odigrali su 7. januara naredne godine.

Tokom godina su odigrali preko 26.000 utakmica u 123 zemlje. U Srbiji su prvi put nastupili pre šezdesetak godina pred preko 30.000 ljudi na stadionu JNA.

Svaki put kada su Harlem Globetrotters posetili Srbiju napravili su spektakl koji je ostao upamćen ne samo po atraktivnim potezima, već i po odličnoj poseti.

Svetski poznati Harlem Globetrottersi su neki od najsenzacionalnijih sportista na planeti, a na listi je veliki broj zvezda kao što su Big Easy, Lights Out, Torć, Spider, Bulldog, Flip, Handles, a predvođeni su legendarnim trenerom Sweet Lou Dunbarom.

Izvor: B92/mondo.rs/Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar