Година без Буње: Био је велики човјек и фудбалер...

У Старој Пазови одржана меморијална утакмица у част Горана Буњевчевића. Много садашањих и бивших асова одало пошту бившем играчи Звезде и Тотенхема.  Велемајстори играли за Буњу: Дејо, Мијат, Деки, Сале. . .  Велики асови одали пошту преминулом фудбалском асу.

Фудбал 21.05.2019 | 20:55
Година без Буње: Био је велики човјек и фудбалер...
Велики број бивших познатих фудбалера учествовао је у уторак у меморијалној утакмици у част преминулог Горана Буњевчевића, а сусрет тимова Звезде и пријатеља завршен је нерешено 6:6.

"Сва ова имена говоре о томе ко је Буња заправо био и колико сви имамо огромно поштовање према његовој породици", изјавио је потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Марко Пантелић за Арену у Старој Пазови.

Стрелци за Звездин тим били су Михајло Пјановић, Миленко Аћимовић, Никола Жигић, Дејан Илић, Бранко Бошковић и Петар Буњевчевић.

По два гола за пријатеље дали су Андрија Делибашић и Миливоје Ћирковић, један Марко Пантелић, док је Иван Вукомановић дао аутогол.

Дарко Ковачевић, који је заменио Буњевчевића на месту спортског директора ФСС-а, рекао је да традиција треба да се настави.

"Ова традиција треба да се настави, да се Буњевчевић не би заборавио. Био је велики човек и велики фудбалер. Буња ми је био добар пријатељ. Емотиван сам јер недостаје, много", рекао је Ковачевић.

Буњевчевић, некадашњи фудбалер између осталог Црвене звезде и Тотенхема, умро је у јуну прошле године.

"Био је одличан играч, добар капитен, првржен клубу. Био је добра личност, зато је био и капитен. Имао је несрећу да му живот буде заиста прекратак", рекао је почасни председник Црвене звезде Драган Џајић.

Меморијалну утакмицу у Старој Пазови играле су бројне бивше звезде српског, али и светског фудбала, попут Дејана Савићевића, Дејана Станковића и других.

"Живот нас је све раздвојио на много страна и окупили смо се сви у његову част", казао је Дејан Станковић.

"Дошли смо да изразимо поштовање према Горану, да се он не заборави", рекао је Дејан Савићевић, некада фудбалер Звезде, а сада председник Фудбалског савеза Црне Горе.

Тим пријатеља чинио је велики број бивших фудбалера Партизана, Звездиног "вечитог" ривала, а присутан је био легендарни Предраг Мијатовић.

"Скупили смо се да се присетимо свега онога што нам је Буња донео. Сјајан човек и фудбалер, као и особа од које се могло много тога научити. Треба да схватимо да живот траје кратко и да треба уживати у њему", рекао је Мијатовић.

Играо је и председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза, као и неколико људи из света музике и телевизије.

Легенде се не заборављају. Такав ће бити случај и са ликом и делом Горана Буњевчевића. Њему у част данас је у Старој Пазови одигран први меморијал на којем су се скупили велики фудбалски мајсторији из његовог времена као играча, али и касније као угледног фудбалског радника.

Са једне стране била је Буњина Звезда, екипа састављена од играча из генерације некадашњег капитена Црвене звезде, коју су са клупе предводили Славољуб Муслин и Зоран Филиповић, а са друге стране тим Буњини пријатељи, који су водили Љубиша Тумбаковић и Владан Милојевић.

Био је то скуп истинских асова. Црвени-бели дрес, између осталих, носили су Дејан Савићевић, ДејанСтанковић, Перица Огњеновић, Михајло Пјановић, Никола Жигић, Бранко Бошковић, Огњен Короман, Никола Лазетић, Марјан Марковић, Миливоје Витакић, Миленко Аћимовић, Далибор Шкорић, Лео Леринц.... У екипи су били и Горанов брат Мирко Буњевчевић, као и братанац Петар.

Плави дрес у екипи Буњини пријатељи носили су Предраг Мијатовић, Зоран Мирковић, Саво Милошевић, Саша Илић,Марко Пантелић, Младен Крстајић, Матеја Кежман, Драгиша Бинић, Ненад Јестровић, Милош Красић, НенадСакић, Миливоје Ћирковић, Ивица Краљ, Андрија Делибашић, Владимир Ивић, Ивица Драгутиновић, као и председник ФСС-а Славиша Кокеза.

"Играо сам против њега четири-пет година, водили смо витешке борбе на терену, он је био капитен Звезде, а ја Партизана. Био је изузетан друг, све нас је потресла његова смрт. Ово је заиста одличан гест Савеза, који нас подсећа на нашег друга", поручио је легендарни капитен Партизана Саша Илић.

На крају меча пехар Фудбалског савеза Србије Дејан Станковић је доделио Горановој ћерки Мини. На трибинама Спортског центра у Старој пазови био је окупљен велики број публике, која је у последњем минуту првог полуврмена једноминутним аплазом одала пошту преминулом Буњевчевићу. Утакмица је завшена резултатаом 6:6, у знаку броја који је Буњевчевић носио у својој Црвеној звезди.

По завршетку утакмице Дејан Станковић је уручио пехар Мињи Буњевчевић, Горановој ћерки.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар