Godina bez Bunje: Bio je veliki čovjek i fudbaler...

U Staroj Pazovi održana memorijalna utakmica u čast Gorana Bunjevčevića. Mnogo sadašanjih i bivših asova odalo poštu bivšem igrači Zvezde i Totenhema.  Velemajstori igrali za Bunju: Dejo, Mijat, Deki, Sale. . .  Veliki asovi odali poštu preminulom fudbalskom asu.

Fudbal 21.05.2019 | 20:55
Godina bez Bunje: Bio je veliki čovjek i fudbaler...
Veliki broj bivših poznatih fudbalera učestvovao je u utorak u memorijalnoj utakmici u čast preminulog Gorana Bunjevčevića, a susret timova Zvezde i prijatelja završen je nerešeno 6:6.

"Sva ova imena govore o tome ko je Bunja zapravo bio i koliko svi imamo ogromno poštovanje prema njegovoj porodici", izjavio je potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Marko Pantelić za Arenu u Staroj Pazovi.

Strelci za Zvezdin tim bili su Mihajlo Pjanović, Milenko Aćimović, Nikola Žigić, Dejan Ilić, Branko Bošković i Petar Bunjevčević.

Po dva gola za prijatelje dali su Andrija Delibašić i Milivoje Ćirković, jedan Marko Pantelić, dok je Ivan Vukomanović dao autogol.

Darko Kovačević, koji je zamenio Bunjevčevića na mestu sportskog direktora FSS-a, rekao je da tradicija treba da se nastavi.

"Ova tradicija treba da se nastavi, da se Bunjevčević ne bi zaboravio. Bio je veliki čovek i veliki fudbaler. Bunja mi je bio dobar prijatelj. Emotivan sam jer nedostaje, mnogo", rekao je Kovačević.

Bunjevčević, nekadašnji fudbaler između ostalog Crvene zvezde i Totenhema, umro je u junu prošle godine.

"Bio je odličan igrač, dobar kapiten, prvržen klubu. Bio je dobra ličnost, zato je bio i kapiten. Imao je nesreću da mu život bude zaista prekratak", rekao je počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić.

Memorijalnu utakmicu u Staroj Pazovi igrale su brojne bivše zvezde srpskog, ali i svetskog fudbala, poput Dejana Savićevića, Dejana Stankovića i drugih.

"Život nas je sve razdvojio na mnogo strana i okupili smo se svi u njegovu čast", kazao je Dejan Stanković.

"Došli smo da izrazimo poštovanje prema Goranu, da se on ne zaboravi", rekao je Dejan Savićević, nekada fudbaler Zvezde, a sada predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore.

Tim prijatelja činio je veliki broj bivših fudbalera Partizana, Zvezdinog "večitog" rivala, a prisutan je bio legendarni Predrag Mijatović.

"Skupili smo se da se prisetimo svega onoga što nam je Bunja doneo. Sjajan čovek i fudbaler, kao i osoba od koje se moglo mnogo toga naučiti. Treba da shvatimo da život traje kratko i da treba uživati u njemu", rekao je Mijatović.

Igrao je i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, kao i nekoliko ljudi iz sveta muzike i televizije.

Legende se ne zaboravljaju. Takav će biti slučaj i sa likom i delom Gorana Bunjevčevića. Njemu u čast danas je u Staroj Pazovi odigran prvi memorijal na kojem su se skupili veliki fudbalski majstoriji iz njegovog vremena kao igrača, ali i kasnije kao uglednog fudbalskog radnika.

Sa jedne strane bila je Bunjina Zvezda, ekipa sastavljena od igrača iz generacije nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde, koju su sa klupe predvodili Slavoljub Muslin i Zoran Filipović, a sa druge strane tim Bunjini prijatelji, koji su vodili Ljubiša Tumbaković i Vladan Milojević.

Bio je to skup istinskih asova. Crveni-beli dres, između ostalih, nosili su Dejan Savićević, DejanStanković, Perica Ognjenović, Mihajlo Pjanović, Nikola Žigić, Branko Bošković, Ognjen Koroman, Nikola Lazetić, Marjan Marković, Milivoje Vitakić, Milenko Aćimović, Dalibor Škorić, Leo Lerinc.... U ekipi su bili i Goranov brat Mirko Bunjevčević, kao i bratanac Petar.

Plavi dres u ekipi Bunjini prijatelji nosili su Predrag Mijatović, Zoran Mirković, Savo Milošević, Saša Ilić,Marko Pantelić, Mladen Krstajić, Mateja Kežman, Dragiša Binić, Nenad Jestrović, Miloš Krasić, NenadSakić, Milivoje Ćirković, Ivica Kralj, Andrija Delibašić, Vladimir Ivić, Ivica Dragutinović, kao i predsednik FSS-a Slaviša Kokeza.

"Igrao sam protiv njega četiri-pet godina, vodili smo viteške borbe na terenu, on je bio kapiten Zvezde, a ja Partizana. Bio je izuzetan drug, sve nas je potresla njegova smrt. Ovo je zaista odličan gest Saveza, koji nas podseća na našeg druga", poručio je legendarni kapiten Partizana Saša Ilić.

Na kraju meča pehar Fudbalskog saveza Srbije Dejan Stanković je dodelio Goranovoj ćerki Mini. Na tribinama Sportskog centra u Staroj pazovi bio je okupljen veliki broj publike, koja je u poslednjem minutu prvog poluvrmena jednominutnim aplazom odala poštu preminulom Bunjevčeviću. Utakmica je zavšena rezultataom 6:6, u znaku broja koji je Bunjevčević nosio u svojoj Crvenoj zvezdi.

Po završetku utakmice Dejan Stanković je uručio pehar Minji Bunjevčević, Goranovoj ćerki.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar