Сергеј се договорио са Јувентусом!

Чека се Лацио! Јавља добро обавштени новинар Ђанлука Ди Марцио.

Фудбал 22.05.2019 | 00:00
Сергеј се договорио са Јувентусом!
У недељу се завршава сезона у Серији А, у којој је Јувентус освојио осму узастопну титулу. Челници "старе даме", с обзиром на то да је "скудето" осигуран много пре краја, имали су довољно времена да размисле о појачањима, али и да ступе у преговоре с њима.

Тако је, према речима познатог италијанског новинара Ђанлуке Ди Марција, Јувентус већ све договорио са Сергејом Милинковићем Савићем.

"Сергеј Милинковиц́ Савиц́ је у ствари конкретан циљ руководства Јувентуса, које покушава да убрза преговоре. Према најновијим гласинама, прелиминарни договор са играчем је постигнут. Сада је на реду договор са Лациом око цене и техничких детаља", написао је новинар на Тwиттеру.

Ди Марцио је споменуо да су два клуба и прошле године водила преговоре и да Клаудио Лотито није желео да одступи од зацртане цене, која је износила 100 милиона евра.

Прошле године је за Савиц́а Лотита дошао да тражи износ вец́и од 100 милиона еура, што указује на чињеницу да преговори ионако нец́е бити лаки.

У сваком случају, већ од недеље биће занимљиво пратити фудбалску пијацу у Италији, где ће једну од главних улога имати српски репрезентативац.

Прошлог лета пратили смо вишемесечну сагу око потенцијалног трансфера Сергеја Милинковића Савића. Сви клубови топ категорије били су повезивани са снажним српским везистом, који је имао сезону из снова у редовима Лација. Газда римског клуба Клаудио Лотито био је врло тврд у преговорима, није желео да спусти обештећење од 100 милиона евра.

Сергеј је ове сезоне имао малих проблема са повредом, осцилирао у форми, али је у финишу сезоне поново демонстирао класу. Уосталом, погодио је у финалу Купа против Аталанте и донео римском клубу трофеј...

А сада следи нова трансфер вртешка. Познати италијански трансфер новинар Ђанлука Ди Марцио објавио је данас вест о томе да је СМС близу преласка у Јувентус. Још прецизније: према његовим информацијама спрски играч је постигао договор са директором Јувентуса Фабијом Паратићијем о личним условима.

Наравно, то не значи да су коцкице трансфера већ сложене. Наиме, Јувентус тек треба да изврши пресинг на Лацио да коначну пусти Сергеја у Торино. Ди Марцио тврди да преговори две стране неће бити лаки, али...

Чини се да Јувентус сада има више адута у рукаву. Пре свега Лотито тешко да може да очекује обештећење од 100 милиона евра. А када Стара Дама неког пикира, обично се то заврши трансфером.

Сергеј Милинковић Савић је пре седам месеци продужио уговор са Лациом до 2023. године. Римски клуб је на тај начин добио бољну стартну позицију у преговорима са заинтересованим клубовима. Међутим, јасно је да је снажни Србин достигао зенит у дресу римског клуба. И да му је потребан већи изазов, и борба за трофеје. А то Јувентус може да му понуди. 

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар