Sergej se dogovorio sa Juventusom!

Čeka se Lacio! Javlja dobro obavšteni novinar Đanluka Di Marcio.

Fudbal 22.05.2019 | 00:00
Sergej se dogovorio sa Juventusom!
U nedelju se završava sezona u Seriji A, u kojoj je Juventus osvojio osmu uzastopnu titulu. Čelnici "stare dame", s obzirom na to da je "skudeto" osiguran mnogo pre kraja, imali su dovoljno vremena da razmisle o pojačanjima, ali i da stupe u pregovore s njima.

Tako je, prema rečima poznatog italijanskog novinara Đanluke Di Marcija, Juventus već sve dogovorio sa Sergejom Milinkovićem Savićem.

"Sergej Milinković Savić je u stvari konkretan cilj rukovodstva Juventusa, koje pokušava da ubrza pregovore. Prema najnovijim glasinama, preliminarni dogovor sa igračem je postignut. Sada je na redu dogovor sa Laciom oko cene i tehničkih detalja", napisao je novinar na Twitteru.

Di Marcio je spomenuo da su dva kluba i prošle godine vodila pregovore i da Klaudio Lotito nije želeo da odstupi od zacrtane cene, koja je iznosila 100 miliona evra.

Prošle godine je za Savića Lotita došao da traži iznos veći od 100 miliona eura, što ukazuje na činjenicu da pregovori ionako neće biti laki.

U svakom slučaju, već od nedelje biće zanimljivo pratiti fudbalsku pijacu u Italiji, gde će jednu od glavnih uloga imati srpski reprezentativac.

Prošlog leta pratili smo višemesečnu sagu oko potencijalnog transfera Sergeja Milinkovića Savića. Svi klubovi top kategorije bili su povezivani sa snažnim srpskim vezistom, koji je imao sezonu iz snova u redovima Lacija. Gazda rimskog kluba Klaudio Lotito bio je vrlo tvrd u pregovorima, nije želeo da spusti obeštećenje od 100 miliona evra.

Sergej je ove sezone imao malih problema sa povredom, oscilirao u formi, ali je u finišu sezone ponovo demonstirao klasu. Uostalom, pogodio je u finalu Kupa protiv Atalante i doneo rimskom klubu trofej...

A sada sledi nova transfer vrteška. Poznati italijanski transfer novinar Đanluka Di Marcio objavio je danas vest o tome da je SMS blizu prelaska u Juventus. Još preciznije: prema njegovim informacijama sprski igrač je postigao dogovor sa direktorom Juventusa Fabijom Paratićijem o ličnim uslovima.

Naravno, to ne znači da su kockice transfera već složene. Naime, Juventus tek treba da izvrši presing na Lacio da konačnu pusti Sergeja u Torino. Di Marcio tvrdi da pregovori dve strane neće biti laki, ali...

Čini se da Juventus sada ima više aduta u rukavu. Pre svega Lotito teško da može da očekuje obeštećenje od 100 miliona evra. A kada Stara Dama nekog pikira, obično se to završi transferom.

Sergej Milinković Savić je pre sedam meseci produžio ugovor sa Laciom do 2023. godine. Rimski klub je na taj način dobio boljnu startnu poziciju u pregovorima sa zainteresovanim klubovima. Međutim, jasno je da je snažni Srbin dostigao zenit u dresu rimskog kluba. I da mu je potreban veći izazov, i borba za trofeje. A to Juventus može da mu ponudi. 

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar