Скандал у Шпанији: Вибратори за најбоље такмичарке!

На сквош турниру у Овиједу такмичарке које су заузеле прва два места добиле по вибратор, масажер и восак за депилацију. "То је сексизам", изјавила Марибел Тојс, портпарол Савеза.

Остали спортови 21.05.2019 | 23:45
Скандал у Шпанији: Вибратори за најбоље такмичарке!
За спортску победу – вибратор!

Управо ова сексуална помагала била су одређена као награде за најбоље играчице сквоша на турниру у Овиједу. Сви, осим наравно организатора, били су затечени и прилично изненађени.

Наиме, Елизабета Садо Гарига била је згранута када је за прво место добила плакету и пакет у којем су били вибратор, масажер и восак за депилацију. Потпуно исто је прошла и другопласирана Олаја Фернандез Ленсе, с тим што је на њеној плакети писало "за освојено друго место".

Такмичаркама којима су припала трећа и четврта позиција такође су добиле награде, али не и шокантан пакет као прве две.

Наравно да су добитнице биле непријатно изненађење, а врло брзо уследила је жалба Сквош савезу Шпаније. Оне су СК Овиједо, организатора турнира, оптужиле због дискриминације и сексизма.

Овиједо је издао саопштење у којем су изразили тугу тиме што су такмичарке згрожене наградама, а такође је клуб одлучио да због скандала ове године више не организује турнире. Ипак, Сквош клуб Овиједно није пропустио прилику да истакне како "трофеји" нису сексистички и да су само хтели да награде најбоље.

Шпански сквош савез покренуо је истрагу.

"Ово је сексизам. Нисмо знали да ће такмичарке ово добити за награду. Нема смисла да се клуб извињава, а онда сматрају да њихове награде нису сексистичке", рекла је потпаролка Савеза Марибел Тојс.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар