Мамића ће БиХ изручити Хрватској?!

Нова оптужница против Мамића! "Алфа и омега" загребачког Динама би због нове оптужнице могао бити изручен Хрватској. Процењује се да је "модре" оштетио за 27 милиона евра.

Фудбал 21.05.2019 | 20:45
Мамића ће БиХ изручити Хрватској?!
Жупанијски суд у Осијеку потврдио је другу оптужницу УСКОК-а против Здравка Мамића, некадашњег првог човека Динама из Загреба, пошто се уз још шесторицу окривљених терети да јетај клуб оштетио за око 27 милиона евра (200 милиона куна).

Оптужница терети Мамић да је од 2004. до 2015. године склапао фиктивне уговоре између Динама и више иностраних компанија, па је на тај начин са свој сарадницима "извлачио" новац из клуба.

Здравко Мамић нема право на жалбу о одлуци о потврђивању оптужнице, али може да се жали Врховном суду на одлуку о одређивању истражног затвора, коју је Жупанијски суд прихватио на предлог државног тужиоца.

Поставља се и питање да ли ће Босна и Херцеговина овога пута "изручити" Мамића припадницима хрватске полиције, а тамошњи медији преносе да сада нема препрека за то.

"Здравко Мамић, бивши челник Ногометног клуба Динамо, требао би бити изручен Хрватској, након што је Жупанијски суд у Осијеку потврдио и другу оптужницу УСКОК-а. Наиме, чини се да сада нема никаквих препрека за изручење Мамића, а како неслужбено сазнајемо из ДОРХ-а,овог пута не очекује се како би власти у Босни и Херцеговини могле сада зауставити Мамићево изручење", преноси портал "Индеx" своја сазнања о овом случају.

Мамић је претходно у јуну прошле године осуђен на казну затвора од шест и по година, а дан пред изрицање пресуде отишао је из Хрватске и "јавио" се из Међугорја, да би након тога била расписана потерница за њим.

Његов адвокат Вељко Миљевић рекао је како се сада може очекивати да Хрватска затражи изручење по новој оптужници и захтеву за истражним затвором.

Осим њега, другом оптужницом обухваћени су његов син Марио, брат Зоран, Дамир Врбановић (бивши директор Динама), Сандро Стипанчић и Игор Крота (предузетници) и Ники Артур Вуксан (менаџер).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар