Mamića će BiH izručiti Hrvatskoj?!

Nova optužnica protiv Mamića! "Alfa i omega" zagrebačkog Dinama bi zbog nove optužnice mogao biti izručen Hrvatskoj. Procenjuje se da je "modre" oštetio za 27 miliona evra.

Fudbal 21.05.2019 | 20:45
Mamića će BiH izručiti Hrvatskoj?!
Županijski sud u Osijeku potvrdio je drugu optužnicu USKOK-a protiv Zdravka Mamića, nekadašnjeg prvog čoveka Dinama iz Zagreba, pošto se uz još šestoricu okrivljenih tereti da jetaj klub oštetio za oko 27 miliona evra (200 miliona kuna).

Optužnica tereti Mamić da je od 2004. do 2015. godine sklapao fiktivne ugovore između Dinama i više inostranih kompanija, pa je na taj način sa svoj saradnicima "izvlačio" novac iz kluba.

Zdravko Mamić nema pravo na žalbu o odluci o potvrđivanju optužnice, ali može da se žali Vrhovnom sudu na odluku o određivanju istražnog zatvora, koju je Županijski sud prihvatio na predlog državnog tužioca.

Postavlja se i pitanje da li će Bosna i Hercegovina ovoga puta "izručiti" Mamića pripadnicima hrvatske policije, a tamošnji mediji prenose da sada nema prepreka za to.

"Zdravko Mamić, bivši čelnik Nogometnog kluba Dinamo, trebao bi biti izručen Hrvatskoj, nakon što je Županijski sud u Osijeku potvrdio i drugu optužnicu USKOK-a. Naime, čini se da sada nema nikakvih prepreka za izručenje Mamića, a kako neslužbeno saznajemo iz DORH-a,ovog puta ne očekuje se kako bi vlasti u Bosni i Hercegovini mogle sada zaustaviti Mamićevo izručenje", prenosi portal "Index" svoja saznanja o ovom slučaju.

Mamić je prethodno u junu prošle godine osuđen na kaznu zatvora od šest i po godina, a dan pred izricanje presude otišao je iz Hrvatske i "javio" se iz Međugorja, da bi nakon toga bila raspisana poternica za njim.

Njegov advokat Veljko Miljević rekao je kako se sada može očekivati da Hrvatska zatraži izručenje po novoj optužnici i zahtevu za istražnim zatvorom.

Osim njega, drugom optužnicom obuhvaćeni su njegov sin Mario, brat Zoran, Damir Vrbanović (bivši direktor Dinama), Sandro Stipančić i Igor Krota (preduzetnici) i Niki Artur Vuksan (menadžer).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar