Момир Илић: Вријеме је за крај!

Некадашњи капитен рукометне репрезентације Србије најавио је завршетак дуге и успјешне каријере.

Остали спортови 21.05.2019 | 20:26
Момир Илић: Вријеме је за крај!
Момир Илић, један од најбољих српских рукометаша у овом вијеку, завршиће професионалну каријеру на крају сезоне, саопштио је његов клуб Веспрем.

Илић, који има 38 година, опростиће се од активног играња након шест година проведених у мађарском клубу и двије деценије каријере.

"Било је тешко донијети ову одлуку, рећи збогом рукомету и професионалној каријери послије 20 година. Тешко је јер је то мој живот. Волим рукомет. На првом мјесту је моја породица, моја супруга и син, а а онда је у мом срцу рукомет. То је нешто у чему заиста уживам, да играм и радим тај посао, и не могу да замислим живот без рукомета",поручио је једва задржавајући сузе Илић на конференцији за новинаре.

Илић ће послије окончања каријере остати у Веспрему, а мађарски клуб ће накнадно саопштити и која ће му улога бити повјерена.

Бивши капитен Србије каријеру је почео у Шамоту и наступао је још за Колубару, Фиделинку, Горење и Гумерсбах, а два пута је био и најбољи стријелац Лиге шампиона у сезонама 2014/2015 и 2015/2016.

Највише успјеха имао је у дресу њемачког Кила са којим је освојио двије титуле Лиге шампиона и по три Бундеслиге и Купа Њемачке, прије него што је 2013. године потписао за Веспрем и касније подигао по пет трофеја првака и Купа Мађарске, уз двије СЕХА лиге.

За репрезентацију Србије дао је 456 голова на 125 утакмица и са капитенском траком предводио је "орлове" до сребрне медаље на Европском првенству 2012. године на домаћем терену, када је изабран за најкориснијег играча турнира (МВП).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар