"Рингишпил": Лампард у Челси, Сари у Јуве?!

Иако су најављивали фудбалску револуцију са Саријем, Челси не жели више да трпи Италијана и радо ће га препустити Јувентусу. А знају и ко долази уместо њега. . .

Фудбал 21.05.2019 | 20:07
"Рингишпил": Лампард у Челси, Сари у Јуве?!
"Саррибалл".

Идеја прелепог и атрактивног фудбала који је Наполи играо за време Мауриција Сарија допала се власнику "плаваца" Роману Абрамовичу који је желео да баш тако играју и његови играчи.

У првој сезони на "Стамфорд бриџу" видели смо само обрисе таквог фудбала, ипак је Премијер лига другачије такмичење у ком је далеко већи притисак на играча с лоптом, тако да је Челси играо по систему топло-хладно и на крају завршио као трећепласирани с огромним бодовним заостатком за Ситијем и Ливерпулом, али и бројним тешким поразима.

Читаве сезоне причало се о судбини Мауриција Сарија и таман када се чинило да је на одличном курсу ту и да остане, пошто је одвео тим до финала Лиге Европе, нови преокрети у причи.

Спекулише се о томе да је Италијан бесан на Абрамовича због одлуке да усред сезоне одиграју пријатељску и хуманитарну утакмицу у САД, а да се додатно изнервирао када се на том мечу теже повредио Рубен Лофтус-Чик, један од играча у најбољој форми.

Због тога је Абрамович одлучио да отпусти Сарија без обзира на резултат финала Лиге Европе, а већ је изабрано да га наследи Франк Лампард!

Млади тренер и легенда Челсија прошлог лета је започео тренерску каријеру у Дербију и показао да је талентован и крај клупе пошто је "овнове" одвео до финала плеј-офа за улазак у Премијер лигу, где их чека Астон Вила.

Занимљиво, на клупи Виле је у улози помоћника његов некадашњи саиграч Џон Тери, па се очекује да њих двојица у тандему воде Челси наредне сезоне.

Али, неће много Сари плакати за Челсијем...

Како преноси италијанска штампа, Јувентус је одредио да Сарија ангажује за новог тренера после растанка са Масимилијаном Алегријем, чак иако је било свађа са навијачима "старе даме" док је водио Наполи и покушавао да дође до титуле у Калчу са њима.

Ако не успеју да се договоре са Саријем, алтернативно решење је Симоне Инзаги из Лација, што значи да Јувентус не "пуца" на трофејније тренере који су слободни на тржишту.

Што се тиче самог Алегрија, он је казао да не жели да одмара од фудбала и да чека позив неког клуба, тако да је одмах повезан са Пари сен Жерменом, Јунајтедом, Тотенхемом...

Ко је боље прошао?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар