"Ringišpil": Lampard u Čelsi, Sari u Juve?!

Iako su najavljivali fudbalsku revoluciju sa Sarijem, Čelsi ne želi više da trpi Italijana i rado će ga prepustiti Juventusu. A znaju i ko dolazi umesto njega. . .

Fudbal 21.05.2019 | 20:07
"Ringišpil": Lampard u Čelsi, Sari u Juve?!
"Sarriball".

Ideja prelepog i atraktivnog fudbala koji je Napoli igrao za vreme Mauricija Sarija dopala se vlasniku "plavaca" Romanu Abramoviču koji je želeo da baš tako igraju i njegovi igrači.

U prvoj sezoni na "Stamford bridžu" videli smo samo obrise takvog fudbala, ipak je Premijer liga drugačije takmičenje u kom je daleko veći pritisak na igrača s loptom, tako da je Čelsi igrao po sistemu toplo-hladno i na kraju završio kao trećeplasirani s ogromnim bodovnim zaostatkom za Sitijem i Liverpulom, ali i brojnim teškim porazima.

Čitave sezone pričalo se o sudbini Mauricija Sarija i taman kada se činilo da je na odličnom kursu tu i da ostane, pošto je odveo tim do finala Lige Evrope, novi preokreti u priči.

Spekuliše se o tome da je Italijan besan na Abramoviča zbog odluke da usred sezone odigraju prijateljsku i humanitarnu utakmicu u SAD, a da se dodatno iznervirao kada se na tom meču teže povredio Ruben Loftus-Čik, jedan od igrača u najboljoj formi.

Zbog toga je Abramovič odlučio da otpusti Sarija bez obzira na rezultat finala Lige Evrope, a već je izabrano da ga nasledi Frank Lampard!

Mladi trener i legenda Čelsija prošlog leta je započeo trenersku karijeru u Derbiju i pokazao da je talentovan i kraj klupe pošto je "ovnove" odveo do finala plej-ofa za ulazak u Premijer ligu, gde ih čeka Aston Vila.

Zanimljivo, na klupi Vile je u ulozi pomoćnika njegov nekadašnji saigrač Džon Teri, pa se očekuje da njih dvojica u tandemu vode Čelsi naredne sezone.

Ali, neće mnogo Sari plakati za Čelsijem...

Kako prenosi italijanska štampa, Juventus je odredio da Sarija angažuje za novog trenera posle rastanka sa Masimilijanom Alegrijem, čak iako je bilo svađa sa navijačima "stare dame" dok je vodio Napoli i pokušavao da dođe do titule u Kalču sa njima.

Ako ne uspeju da se dogovore sa Sarijem, alternativno rešenje je Simone Inzagi iz Lacija, što znači da Juventus ne "puca" na trofejnije trenere koji su slobodni na tržištu.

Što se tiče samog Alegrija, on je kazao da ne želi da odmara od fudbala i da čeka poziv nekog kluba, tako da je odmah povezan sa Pari sen Žermenom, Junajtedom, Totenhemom...

Ko je bolje prošao?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar