Игокеа због Приштине напушта АБА лигу?!

Игокеа ће иступити из АБА лиге уколико се на предстојећој скупштини буде разматрало ушешће Приштине у шампионату, изјавио је генерални менаџер Игокее Игор Додик, преноси “ЕуроБлиц”.

Кошарка 21.05.2019 | 19:47
Игокеа због Приштине напушта АБА лигу?!
Предсједник Приштине Блеранд Ставилеци у неколико наврата је изјавио да ће Приштина аплицирати за учешће у АБА лиги и истакао да је писмо намјере већ упућено, а да ће овај клуб у наредним данима повући и конкретне потезе.

Генерални менаџер Игокее Игор Додик у изјави за лист “ЕуроБлиц” рекао је за Игокеу у таквој лиги нема мјеста.

“Ово је мој лични став и говорим у своје име. Знам да постоји нека иницијатива да Приштина уђе у такмичење, међутим, знам и да таква идеја нема подршку клубова. Можда има и оних који би то подржали. Мој став по том питању је јасан, уколико се о томе буде званично расправљало на Скупштини АБА лиге Игокеа ће изаћи из такмичења”, истакао је Додик.

На Скупштини која ће се одржати 24. маја у Бањалуци биће разговора и о евентуалном учешћу грчког Олимпијакоса у АБА лиги. У том случају такмичење би било проширено са 12 на 14 клубова.

“Питање Олимпијакоса је једна од одлука коју би требало да донесемо, односно морамо одлучити о томе да ли ћемо мијењати пропозиције или не. Олимијакос жели да игра у АБА лиги и знам да интензивно лобирају код неких клубова, а њихов представник ће присуствовати и самој скупштини. Колико знам Цедевита, Црвена звезда, ФМП и Мега су били против тога, али то можда и није њихов коначан став. Осим тога на скупштини ће бити ријечи и о осталим питањима, разговараћемо и о томе како да уозбиљнимо причу када су судије у питању, појединим руководиоцима у оквиру лиге су истекли мандати, а о томе ћемо такође разговарати. У сваком случају, много је питања која су пред нама и која морамо да ријешимо”,  рекао је Додик.

Извор: мондо.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Генерални Менадзер

21.05.2019 18:05

Јеси ли ти сине некад играо тај спорт,цему та заслуга ????

ОДГОВОРИТЕ
Name

АББА

21.05.2019 18:10

Уколико би Приштина постала чланица АБА лиге било би логично да свој глас против тога први испоље клубови из Србије, али Додик јуниор их је предухитрио и обзнанио да ће Игокеа напустити Лигу у случају пријема Приштине у АБА лигу.Коће у свему овом бити на добитку а ко на губитку остаје да се види.Али, оно што је већ сада јасно је чињеница да се политика дебело мијеша и у спорт што свакако није пожељно.

ОДГОВОРИТЕ