Igokea zbog Prištine napušta ABA ligu?!

Igokea će istupiti iz ABA lige ukoliko se na predstojećoj skupštini bude razmatralo ušešće Prištine u šampionatu, izjavio je generalni menadžer Igokee Igor Dodik, prenosi “EuroBlic”.

Košarka 21.05.2019 | 19:47
Igokea zbog Prištine napušta ABA ligu?!
Predsjednik Prištine Blerand Stavileci u nekoliko navrata je izjavio da će Priština aplicirati za učešće u ABA ligi i istakao da je pismo namjere već upućeno, a da će ovaj klub u narednim danima povući i konkretne poteze.

Generalni menadžer Igokee Igor Dodik u izjavi za list “EuroBlic” rekao je za Igokeu u takvoj ligi nema mjesta.

“Ovo je moj lični stav i govorim u svoje ime. Znam da postoji neka inicijativa da Priština uđe u takmičenje, međutim, znam i da takva ideja nema podršku klubova. Možda ima i onih koji bi to podržali. Moj stav po tom pitanju je jasan, ukoliko se o tome bude zvanično raspravljalo na Skupštini ABA lige Igokea će izaći iz takmičenja”, istakao je Dodik.

Na Skupštini koja će se održati 24. maja u Banjaluci biće razgovora i o eventualnom učešću grčkog Olimpijakosa u ABA ligi. U tom slučaju takmičenje bi bilo prošireno sa 12 na 14 klubova.

“Pitanje Olimpijakosa je jedna od odluka koju bi trebalo da donesemo, odnosno moramo odlučiti o tome da li ćemo mijenjati propozicije ili ne. Olimijakos želi da igra u ABA ligi i znam da intenzivno lobiraju kod nekih klubova, a njihov predstavnik će prisustvovati i samoj skupštini. Koliko znam Cedevita, Crvena zvezda, FMP i Mega su bili protiv toga, ali to možda i nije njihov konačan stav. Osim toga na skupštini će biti riječi i o ostalim pitanjima, razgovaraćemo i o tome kako da uozbiljnimo priču kada su sudije u pitanju, pojedinim rukovodiocima u okviru lige su istekli mandati, a o tome ćemo takođe razgovarati. U svakom slučaju, mnogo je pitanja koja su pred nama i koja moramo da riješimo”,  rekao je Dodik.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Generalni Menadzer

21.05.2019 18:05

Jesi li ti sine nekad igrao taj sport,cemu ta zasluga ????

ODGOVORITE
Name

ABBA

21.05.2019 18:10

Ukoliko bi Priština postala članica ABA lige bilo bi logično da svoj glas protiv toga prvi ispolje klubovi iz Srbije, ali Dodik junior ih je preduhitrio i obznanio da će Igokea napustiti Ligu u slučaju prijema Prištine u ABA ligu.Koće u svemu ovom biti na dobitku a ko na gubitku ostaje da se vidi.Ali, ono što je već sada jasno je činjenica da se politika debelo miješa i u sport što svakako nije poželjno.

ODGOVORITE