Штета од поплава милион марака

Из бањалучке Градске управе стижу прве процјене штете коју су проузроковале поплаве у овом граду. Градоначелник најављује помоћ, док из опозиције питају зашто, након катастрофалних поплава из 2014. године, није урађено више да се спријечи плављење домаћинстава.

Република Српска 20.05.2019 | 19:31
Штета од поплава милион марака
Према првим грубим процјенама, падавине су у Бањалуци направиле штету од око милион конвертибилних марака. Штете на објектима забиљежене су у 25 насеља. Тачан број поплављених домаћинстава се још увијек процјењује, а највише их је у насељима Лазарево, Куљани и Залужани. Падавине су проузроковале и неколико десетина одрона и клизишта, највише у насељима Лауш, Пријечани и Мотике. Градоначелник најављује помоћ из градског буџета.

Из градске опозиције поздрављају помоћ становништву, међутим, упозоравају да су институције у претходним годинама недовољно урадиле да заштите угрожено становиштво. У опозицији истичу и да су припадници Цивилне заштите позвани да реагују тек у ноћи када је дошло до изливања ријека из корита, а да претходно нису добили упутства, нити адекватну опрему.

Чињеница је, каже одборник Мирна Савић - Бањац, да је дошло до значајних климатских промјена, и да свака киша која пада три дана, може да изазове поплаве, због чега је неопходно да надлежни озбиљније приступе превентивним мјерама у циљу заштите становништва.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Xx

20.05.2019 17:59

Мјестани поплављени подруцја неце добит ни марке опет гузоње узеце све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дх

20.05.2019 18:15

ЈАДАН ЛИ ЈЕ НАРОД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Царуга

20.05.2019 23:25

тако вам и треба кад гласате за велике србенде само напред до последњег србина

ОДГОВОРИТЕ
Name

гиле

21.05.2019 10:43

одакле њему паре у будзету кад се на сједници кука и трази нова задузења, изгледа хоце опет да зове Цецу хеликоптером и Хариса Дзиновица да пјевају поплављенима, само весело мутави народе мој

ОДГОВОРИТЕ