Успорите сат вашег тијела

Ево неколико стратегија, које ће вам помоћи да останете млади.

Здравље 20.05.2019 | 12:39
Успорите сат вашег тијела
АРТЕРИЈЕ

Како старите, ваше срце ради мање ефектније, доводећи до смањења крвотока, будући да се облоге ваших артерија погоршавају и постају склоније запаљењима.

Прочистите ваше артерије!

Према студији у часопису Јоурнал оф тхе Америцан Цоллеге оф Цардиологy, високи интензитет тренирања може да буде превентива од запушења артерија. Вежбајте 3 пута недељно, тако што ћете трчати, возити бициклу или веслати у 4 серије од 4 минута, са 3 минута предаха између серија. Што више напредујете у тренирању, ваше артерије постају флексибилније.

МОЗАК

У 40-им годинама, префронтални кортекс вашег мозга почиње да губи способност да размењује поруке међу неуронима. Когнитивни задаци, од укрштених речи до видео игрица, могу да редукује ефективност мозга, која настаје старењем, открила је студија Националног института за старење.

Чувајте меморију

Универзитет у Илиноису открио је да регуларне вежбе могу да успоре пад рада вашег хипокампуса, продужавајучи вашу меморију. Такође је корисно да конзумирате намирнице богате омега 3 масним киселинама, као што су ораси и ланено семе.

ЛИЦЕ

Сунчеви ултраљубичасти зраци оштећују кожу вашег лица и смањују производњу еластина и колагена. Зато увек користите крему за сунчање.

Око 35. године, обнављање ћелија се успорава, чинећи да ваша кожа изгледа досадно и старије.

„За младолики изглед, свакодневно чистите, пилингујте и хидрирајте вашу кожу.“, саветује др Дебора Сарноф, клинички професор дерматологије на Универзитету у Њујорку

Водите рачуна о вашим фацијалним експресијама, будући да неке од њих праве боре на вашем лицу. Ношење наочара је обавезно.

МИШИЋИ

Већина мушкараца изгуби 2 до 5 килограма мишићне масе између 30. и 50. године.

Једите 1 грам протеина за сваку фунту ( 1 фунта је приближно 450 грама) ваше тежине.“, поручује нутрициониста Алан Арагон. „Уколико сте тешки 90 кг, а желите да имате 81 кг, једите 180 грама протеина“, каже Арагон.

Универзитет Туфтс открио је да су мушкарци преко 65 година, који су конзумирали 5000 милиграма калијума дневно, имали 2 кг више мишићне масе од оних који су јели половину ове количине калијума.

Зато једите спанаћ, кромпире и пасуљ.

(менсхеалтх.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар