Да ли је ово најљепше језеро у Европи?

Називају га и "Смарагдним огледалом наслоњеним на планине".

Путовања 18.05.2019 | 12:36
Да ли је ово најљепше језеро у Европи?
У месту Кехлстеинхаус, односно "Орловом гнезду", крај језера Хитлер је некада имао викендицу, а овде је данас популарни ресторан

У јужном делу немачке покрајине Баварске сместило се заштићено алпско подручје Национални парк Берцхтесгаден, које очарава посетиоце рајским крајоликом: бајковитим брдима, планинарским стазама, шумама и језерима. Једна је од његових чаролија и језеро Конигссее, или у преводу Краљевско језеро.

Национални парк Берцхтесгаден једини је национални парк на немачким Алпама и постоји 40 година. Још од 1978. године верно брине о разноликој флори и фауни усред нетакнуте природе и своје посетиоце на добро означеним стазама поучава о тамошњем животу биљака и животиња, писе дневник.хр.

Из истоименог градића Берцхтесгадена лако ћете стићи до језера Конигссее. Аутобус из града довешће вас до паркинга, одакле ће вам треба још 10 минута ходом до смарагдно зелене лепоте.

Осим шетања и уживања у лепотама овог леденичког језера, једна од омиљених активности је вожња бродом у трајању од готово 2 сата. Бродић ће лагано пловити језером и омогућити вам уживање усред планина, а одвешће вас и до црквице св. Бартоломеја, која постоји још од 1134. године.

Брод успут стаје и трубач свира, а планина "одговара" ехом, што је изузетан доживљај. Искрцајте се код цркве Светог Бартоломеја и уживајте у тамошњој понуди јела и пића. Друга могућа станица на је Салет, од које ћете након 20 минута пешачења стићи о другог језера Оберсее.

Из Салзбурга се до Краљевског језера стиже за 45 минута јавним превозом, а потребно је пола сата вожње колима. Из главног града Баварске Минхена такође је лако организовати излет на ово језеро јер вам отуда колима треба нешто мање од два сата, а јавним превозом три.

Коментари / 0

Оставите коментар