Потребан је већи ангажман Европе

Бивши члан Предсједништва БиХ и почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић поздравио је најављену помоћ из Европске уније за јачање капацитета БиХ у борби против организованог криминала и корупције.

Босна и Херцеговина 16.05.2019 | 21:26
Потребан је већи ангажман Европе
Коментаришући за Инсајдер данашњу најаву представника Делегације ЕУ у БиХ да ће у наредне двије године Унија уложити додатних 2,2 милиона евра како би се правосуђе у БиХ оспособило за борбу против организованог криминала и корупције, Иванић подсјећа да је појачани европски ангажман у том смислу он већ најавио након недавног састанка који је у Бриселу имао са предсједником Европске народне партије Жозефом Долом.

- Заиста мислим да је борба против корупције кључна и да је то јако добра ствар. Најавио сам након разговора са господином Долом да ће то бити присутно, увјерен сам да ће тако бити и дај Боже да за разлику од првог пута, кад је међународна заједница била ангажована и кад је то користила као средство притиска на политичаре, да тако више не буде. Важно је да овдје дођу озбиљни тужиоци који ће помагати домаћим и који ће заиста завршити оно што започну, да ће добити понеки случај а не све изгубити, као што је то било раније - каже Иванић за Инсајдер.

Према најавама, наведени европски пројекат помоћи домаћем правосуђу у борби против организованог криминала и корупције кроз двије године требало би да имплементира француска организација ГИП, Јустице Цоопéратион Интернатионале, а француска тужитељка која се специјализовала за тешки криминал Изабел Арнал рекла је, између осталог, како ће она и њен тим сада директно радити са тужиоцима и судијама у БиХ с циљем јачања интердисциплинарног приступа у борби против организованог криминала и корупције кроз цијели правосудни ланац.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ТИТО

16.05.2019 19:46

РУДОЊА,РУДОЊИЦЕЕЕЕ,ТИК ТАК ТИК.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бинго

16.05.2019 22:44

Хоце бити цесљања на све стране.

Name

опозиционар

17.05.2019 07:55

Каква Европа, гдје сте ви, само причате празну причу и хватате функције.

Name

ре

16.05.2019 19:52

У РС само живе као бубрег у лоју криминалци и лопови РС, који све имају што пожеле у РС и вани. Бораца и робова РС са сталним лошим животом нема нигдје код болесника са народним кредитно задуженим милијардама РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оракле

16.05.2019 20:17

Тузиластво БиХ је дубоко потонуло. Какав би то требао бити европски ангазман да Титаниц извуце на копно са дна океана?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.Ј.С

16.05.2019 21:16

Радите и ви несто само цекате неког са стране.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

нена

17.05.2019 06:59

Неби омладина и народ бјежали из РС сваки дан да имају адекватну плату и пензију и стабилан живот за нормалан живот и стварање породица у РС, код новостворени тајкуна и милионера на брз и лак начин у РС.

Name

БиХ 1956

17.05.2019 03:36

Једном ћемо морати доћи памети!!! Сто прије то боље !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Песимиста са разлогом

17.05.2019 06:25

Каква је то сићова...2,2 милина евра..??!! Па то један судија и тужилац, којем попусте неке унутрашње моралне кочнице, ако се нађе на правом мјесто и у право вријеме, накупи за пар година. Има подршку читавог система правосудног, једино такву логику тај систем разумије и признаје, препознава и подржава. Корупција до даске, пљачка до балчака, невиђена гладеж и грабеж, вјерна преслика политичког система једног примитивног друштва и исто таквог и још неуког, необразованог народа. Дно дна..

ОДГОВОРИТЕ