Милион и по КМ за лијечење дјеце

Сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је данас у Бањалуци посланичком расправом о извјештају о раду и извршењу финансијског плана - буџета Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству за период од 1. јануара до 31. децембра 2018. године.

Република Српска 16.05.2019 | 13:47
Милион и по КМ за лијечење дјеце
Из буџета Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству за прошлу годину су одобрена 74 захтјева за лијечење 64 дјеце у иностранству, за шта је уплаћено 1.541.972 КМ.

Представник Фонда Јасминка Вучковић је у завршној ријечи о овом извјештају у Народној скупштини захвалила посланицима за подршку раду тог фонда.

"То говори да смо на правом путу", рекла је Вучковићева и додала да ће Фонд настојати да што више помогне у лијечењу болесне дјеце из Српске у иностранству.

Она је рекла да ће та организација настојати да оствари комуникацију са свим представништвима Српске у иностранству када је ријеч о лијечењу дјеце.

У извјештају о раду Фонда у прошлој години се наводи да су дјеца упућивана у здравствене установе у Њамачкој, Шпанији, Аустрији, Италији, Швајцарској, Белгији, Русији, Словенији и Турској.

Највећи број захтјева за лијечење односио се на генетска испитивања - 44 одобрена захтјева, док су на лијечење дјеца упућивана због тумора, леукемије, тешких ортопедских аномалија, болести ока и других обољења.

Највећи износ Фонд солидарности је одобрио за трансплантацију коштане сржи у Њамачкој, и то око 240.000 евра. 



БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

истразити јел овој дјевојцици одобрена помоц тог фонда

16.05.2019 12:31

Дјевојчица Сунчица Иванковић из Бање Луке већ неколико мјесеци прикупља потребних 20.000 КМ како би отишла на операцију која је заказана за 15. јуни ове године. ЈЕЛ ˝ФОНД˝ НЕ СМАТРА ЗА СХОДНО ДА Сунчици ЈЕ ПОТРЕБНА ПОМОЋ ˝ФОНДА˝ ДА поново прогледа???

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyx

16.05.2019 12:38

ЗАХВАЛНОСТ НАРОДУ ШТО УПЛАЋУЈЕ У ТАЈ ФОНД ,А НЕ СКУПШТИНИ И ДИРЕКТОРКИ ФОНДА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

16.05.2019 12:47

Захвалност Фонду на овоме сто ради и свака цаст сто је формиран овакав фонд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.05.2019 13:05

Слажем се са "xyx". Захвалност народу који даје новац. Да се ради како треба, не би ни требао овај Фонд, него би већ постојећи Фонд здравства сносио трошкове (опет из новца који дају грађани).

Name

Лаки

16.05.2019 14:09

Смањите преседници буџет који је три пута већи од Вучићевог, смањите трошкове, продајте силне аутомобиле и смањите страначки запослене и биће пара, а немојте се хвалити парама које сте отели од народа за лијечење дјеце. Како вас није срамота да и тиме тргујете. Сваки нормалан човјек ће дати и плату да се помогне нечијем дјетету, али ово што ви радите је дно дна...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

16.05.2019 15:26

Свака цаст..слазем се у потпуности... Отимају од сиротињских назовимо плата и уплацују кад...како и коме хоце а дјеца обоцних смртника цесто долазе до те помоци. Потросили 1,5 милиона марака а на рацуну фонда остало јос 6 милиона...ЗАСТЕКАЛИ само се питам за ста...СТРАСНО И ПРЕСТРАСНО...