Пљачка: У бијегу пуцали на полицију

Полицајци у Херцеговини имали су бурну ноћ трагајући и сукобљавајући се с четворицом пљачкаша који су провалили у двије бензинске пумпе. У току потјере дошло је и до размјене ватре, а пљачкаши су идентификовани и очекује се њихово привођење.

Босна и Херцеговина 13.05.2019 | 19:47
Пљачка: У бијегу пуцали на полицију
Група пљачкаша прво је ноћас уз пријетњу ватреним оружјем опљачкала бензинску пумпу "ИНА" на Бијачи, да би потом из Западнохерцеговачког кантона прешла у Херцеговачко-неретвански гдје су провалили и у други сличан објекат.

Нешто око поноћи Полицијска управа Мостар обавијештена је од колега из Љубушког о оружаној пљачки, те да су се осумњичени возилом марке ауди удаљили у правцу Мостара.

"Полицијски службеници ПУ Мостар појачали су надзор на подручју града Мостара и шире. У 00:40 полицијске пароле добиле су дојаву да је у току провала на бензинској пумпи 'Петрол' на подручју Жовнице. Брзом интервенцијом полицијских снага ПУ Мостар блокиран је регионални пут Мостар-Широки Бријег, те други локални путеви на подручју Козице према Миљковићима", казали су из МУП-а.

Оперативним радом лоцирано је и блокирано голф 5, бијеле боје. Три лица наоружана са двије аутоматске пушке и пиштољем напуштају возило, те игноришу упозорење полицијских службеника да се предају, већ окрећу ватрено оружје у правцу полицајаца.

"Због директне пријетње смрћу и озбиљних повреда, полицијски службеници Интервентне групе ПУ Мостар испаљују из службеног наоружања хитце у смјеру осумњичених, који бјеже у оближњу шуму у смјеру регионалног пута Мостар - Широки Бријег. Полицајци ПУ Мостар с водом полицијских службеника Јединице за оперативну подршку, наставили су оперативне радње на терену. Крим-техничким радњама утврђен је идентитет осумњичених те је пронађено запаљено возило Ауди А6, гдје постоји основана сумња да је кориштено у извршавању кривичних дјела. Претресом возила марке голф 5 пронађено је још ватреног наоружања, муниције, те разних предмета који се користе при провалама", рекли су.

Координисаном размјеном оперативних информација ПУ Широки Бријег, ПУ Љубушки и ПУ Мостар утврђен је идентитет осумњичених те ће бити приведени на криминалистичку обраду у ПУ Љубушки гдје постоји основана сумња да су починили кривично дјело разбојништва на бензинској пумпи Бијача. Исто тако, осумњичени се могу довести у везу с извршењем неких кривичних дјела која су почињена у посљедњем периоду у ХНК.

(Клиx)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

М. К. YУ!

13.05.2019 19:26

Таква вам дрзава. Али је ипак боље бити и оросијак, него криминалац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.05.2019 19:47

веца овластења полицији.

Name

Јесул Ово

13.05.2019 21:20

гласаци лоповске странке...пљацкај ,а мени толико и толико.

Name

Липик

13.05.2019 19:47

и неко казе да је полицијски посао лак, поздрав свим полицајцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

13.05.2019 22:27

није лако примати плату са буџета шташ лакше мало градјевином

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

14.05.2019 04:30

Лакше је и на мјешалици него да ти пуцаш и да неко пуца на тебе. А да нам објасниш, како да се полиција финансира него са буџета, као свугдје у свијету.

Name

Ре МД

14.05.2019 09:06

тако је, поздрав полицији треба вам плате повецати, зиви били