Pljačka: U bijegu pucali na policiju

Policajci u Hercegovini imali su burnu noć tragajući i sukobljavajući se s četvoricom pljačkaša koji su provalili u dvije benzinske pumpe. U toku potjere došlo je i do razmjene vatre, a pljačkaši su identifikovani i očekuje se njihovo privođenje.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Grupa pljačkaša prvo je noćas uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkala benzinsku pumpu "INA" na Bijači, da bi potom iz Zapadnohercegovačkog kantona prešla u Hercegovačko-neretvanski gdje su provalili i u drugi sličan objekat.

Nešto oko ponoći Policijska uprava Mostar obaviještena je od kolega iz Ljubuškog o oružanoj pljački, te da su se osumnjičeni vozilom marke audi udaljili u pravcu Mostara.

"Policijski službenici PU Mostar pojačali su nadzor na području grada Mostara i šire. U 00:40 policijske parole dobile su dojavu da je u toku provala na benzinskoj pumpi 'Petrol' na području Žovnice. Brzom intervencijom policijskih snaga PU Mostar blokiran je regionalni put Mostar-Široki Brijeg, te drugi lokalni putevi na području Kozice prema Miljkovićima", kazali su iz MUP-a.

Operativnim radom locirano je i blokirano golf 5, bijele boje. Tri lica naoružana sa dvije automatske puške i pištoljem napuštaju vozilo, te ignorišu upozorenje policijskih službenika da se predaju, već okreću vatreno oružje u pravcu policajaca.

"Zbog direktne prijetnje smrću i ozbiljnih povreda, policijski službenici Interventne grupe PU Mostar ispaljuju iz službenog naoružanja hitce u smjeru osumnjičenih, koji bježe u obližnju šumu u smjeru regionalnog puta Mostar - Široki Brijeg. Policajci PU Mostar s vodom policijskih službenika Jedinice za operativnu podršku, nastavili su operativne radnje na terenu. Krim-tehničkim radnjama utvrđen je identitet osumnjičenih te je pronađeno zapaljeno vozilo Audi A6, gdje postoji osnovana sumnja da je korišteno u izvršavanju krivičnih djela. Pretresom vozila marke golf 5 pronađeno je još vatrenog naoružanja, municije, te raznih predmeta koji se koriste pri provalama", rekli su.

Koordinisanom razmjenom operativnih informacija PU Široki Brijeg, PU Ljubuški i PU Mostar utvrđen je identitet osumnjičenih te će biti privedeni na kriminalističku obradu u PU Ljubuški gdje postoji osnovana sumnja da su počinili krivično djelo razbojništva na benzinskoj pumpi Bijača. Isto tako, osumnjičeni se mogu dovesti u vezu s izvršenjem nekih krivičnih djela koja su počinjena u posljednjem periodu u HNK.

(Klix)

KOMENTARI7
POŠALJITE PORUKU

M. K. YU!

13.05.2019 21:26

Takva vam drzava. Ali je ipak bolje biti i orosijak, nego kriminalac.

veca ovlastenja policiji.

Re

13.05.2019 21:47

glasaci lopovske stranke...pljackaj ,a meni toliko i toliko.

Jesul Ovo

13.05.2019 23:20

Lipik

13.05.2019 21:47

i neko kaze da je policijski posao lak, pozdrav svim policajcima.

Laki

14.05.2019 00:27

nije lako primati platu sa budžeta štaš lakše malo gradjevinom

Lakše je i na mješalici nego da ti pucaš i da neko puca na tebe. A da nam objasniš, kako da se policija finansira nego sa budžeta, kao svugdje u svijetu.

MD

14.05.2019 06:30

tako je, pozdrav policiji treba vam plate povecati, zivi bili

Re MD

14.05.2019 11:06

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.