Бертенс преко Халеп до титуле у Мадриду!

Кики Бертенс, седма тенисерска света, освојила је турнир у Мадриду победом над Симоном Халеп у два сета.  Кики прва до трона Мадрида без изгубљеног сета! Било је "климаво" у последњем сету када јој је Халеп помогла необјашњивим грешкама, али у сваком случају турнир за памћење Бертенс.

Тенис 11.05.2019 | 21:00
Бертенс преко Халеп до титуле у Мадриду!
Холанђанка славила је после 90 минута игре резултатом – 6:4, 6:4.

Гледали смо уједначену игру, одлучивали су детаљи и на крају је победа припала Бертанс.

Први сет обиловао је брејковима, а Халеп је два пута имала предност од два гема (3:1, 4:2), ипак од шестог гема није поптуно пала, Кики је то искористила и добила сет са 6:4.

Током другог периода игре Бертенс је одмах стигла до брејка, Халеп се убрзо вратила, али је седма тенисерка света поново одузела сервис противници. Халеп је имала још неколико прилика, али је Бертенс издржала нападе и освојила велики трофеј.

Халеп ће од наредне недеље бити друга тенисерка света, док ће Бертенс бити на четвртом, што ће јој уједно бити и пласман каријере.

Холандска тенисерка Кики Бертенс задржала је чврстину од почетка до краја меча против Симоне Халеп и освојила Мадрид Опен - и то без изгубљеног сета током читавог турнира!

Бертенс је прва у историји овог турнира, који се од 2009. године игра и у конкуренцији дама, која током трајања турнира није "испустила" ниједан сет, тако да је резултатом 2:0 добијала Сињакову, Остапенко, Севастову, Квитову, Стивенс и на крају Халеп.

Освајањем турнира из категорије "премијер мандатори", који јој је прошле године измакао из руку, она ће од понедељка бити четврта тенисерка света.

Холанђанка је имала много проблема у последња четири гема овог меча, када је Халеп осетила да се њена ривалка плаши победе, али је у кључним моментима срећа била на страни Бертенс, попут ситуације када је лоптица ишла у аут, да би случајно закачила ривалку у колено.

Кики Бертенс је искористила трећу сет лопту за освајање Мадрида, док је Халеп пропустила шансу да се тријумфом врати на прво место WТА листе.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар