Bertens preko Halep do titule u Madridu!

Kiki Bertens, sedma teniserska sveta, osvojila je turnir u Madridu pobedom nad Simonom Halep u dva seta.  Kiki prva do trona Madrida bez izgubljenog seta! Bilo je "klimavo" u poslednjem setu kada joj je Halep pomogla neobjašnjivim greškama, ali u svakom slučaju turnir za pamćenje Bertens.

Tenis 11.05.2019 | 21:00
Bertens preko Halep do titule u Madridu!
Holanđanka slavila je posle 90 minuta igre rezultatom – 6:4, 6:4.

Gledali smo ujednačenu igru, odlučivali su detalji i na kraju je pobeda pripala Bertans.

Prvi set obilovao je brejkovima, a Halep je dva puta imala prednost od dva gema (3:1, 4:2), ipak od šestog gema nije poptuno pala, Kiki je to iskoristila i dobila set sa 6:4.

Tokom drugog perioda igre Bertens je odmah stigla do brejka, Halep se ubrzo vratila, ali je sedma teniserka sveta ponovo oduzela servis protivnici. Halep je imala još nekoliko prilika, ali je Bertens izdržala napade i osvojila veliki trofej.

Halep će od naredne nedelje biti druga teniserka sveta, dok će Bertens biti na četvrtom, što će joj ujedno biti i plasman karijere.

Holandska teniserka Kiki Bertens zadržala je čvrstinu od početka do kraja meča protiv Simone Halep i osvojila Madrid Open - i to bez izgubljenog seta tokom čitavog turnira!

Bertens je prva u istoriji ovog turnira, koji se od 2009. godine igra i u konkurenciji dama, koja tokom trajanja turnira nije "ispustila" nijedan set, tako da je rezultatom 2:0 dobijala Sinjakovu, Ostapenko, Sevastovu, Kvitovu, Stivens i na kraju Halep.

Osvajanjem turnira iz kategorije "premijer mandatori", koji joj je prošle godine izmakao iz ruku, ona će od ponedeljka biti četvrta teniserka sveta.

Holanđanka je imala mnogo problema u poslednja četiri gema ovog meča, kada je Halep osetila da se njena rivalka plaši pobede, ali je u ključnim momentima sreća bila na strani Bertens, poput situacije kada je loptica išla u aut, da bi slučajno zakačila rivalku u koleno.

Kiki Bertens je iskoristila treću set loptu za osvajanje Madrida, dok je Halep propustila šansu da se trijumfom vrati na prvo mesto WTA liste.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar