Не покушавајте да повећавате орган

Оперативни захвати повећања пениса не успевају и могу да буду веома ризични, показала је најновија студија у петак, објављена у часопису Сеxуал Медицине Ревиеwс.

Здравље 11.05.2019 | 20:44
Не покушавајте да повећавате орган
Студија је обухватила и мета анализу укупно 1.192 мушкарца у 17 различитих студија. Реч је о мушкарцима који су се подвргавали 21 хируршком и нехируршком захвату повећања величине пениса. Према студији, ти оперативни захвати нису били успешни и често су изазивали компликације.

У нехируршким захватима, уз употребу продуживача, у неким случајевима је забележено повећање пениса, али мање од два центиметра.

У захватима са ињекцијама код којих се "повећава обим, забележене су велике стопе компликација". Захвати вакумском пумпом "нису довели до повећања", наводи се у студији.

Код хируршких захвата који подразумевају пресецање суспензорног лигамента и пресађивање ткива, неки су мушкарци "забележили знатно повећање величине".

Ипак, ниједну од тих техника друге стране нису потврдиле као успешне. Осим тога, компликације су биле честе, наводи се у студији.

"Докази о повећању малих пениса код нормалних мушкараца су ретки и лошег квалитета. Хируршки захвати и ињекције би требало да буду последња могућност" у повећавању величине пениса, наводи се у студији.
(ТПОРТАЛ, ХИНА)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Молим заинтересоване да се јаве врхунском мајстору

12.05.2019 09:29

Бог неком дао , неком узео . Без доброг алата , нема ни занамта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пенис

13.05.2019 10:46

колики је да је али је мој !!!