Ne pokušavajte da povećavate organ

Operativni zahvati povećanja penisa ne uspevaju i mogu da budu veoma rizični, pokazala je najnovija studija u petak, objavljena u časopisu Sexual Medicine Reviews.

  • Magazin
  • Zdravlje


Studija je obuhvatila i meta analizu ukupno 1.192 muškarca u 17 različitih studija. Reč je o muškarcima koji su se podvrgavali 21 hirurškom i nehirurškom zahvatu povećanja veličine penisa. Prema studiji, ti operativni zahvati nisu bili uspešni i često su izazivali komplikacije.

U nehirurškim zahvatima, uz upotrebu produživača, u nekim slučajevima je zabeleženo povećanje penisa, ali manje od dva centimetra.

U zahvatima sa injekcijama kod kojih se "povećava obim, zabeležene su velike stope komplikacija". Zahvati vakumskom pumpom "nisu doveli do povećanja", navodi se u studiji.

Kod hirurških zahvata koji podrazumevaju presecanje suspenzornog ligamenta i presađivanje tkiva, neki su muškarci "zabeležili znatno povećanje veličine".

Ipak, nijednu od tih tehnika druge strane nisu potvrdile kao uspešne. Osim toga, komplikacije su bile česte, navodi se u studiji.

"Dokazi o povećanju malih penisa kod normalnih muškaraca su retki i lošeg kvaliteta. Hirurški zahvati i injekcije bi trebalo da budu poslednja mogućnost" u povećavanju veličine penisa, navodi se u studiji.
(TPORTAL, HINA)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Molim zainteresovane da se jave vrhunskom majstoru

12.05.2019 11:29

Bog nekom dao , nekom uzeo . Bez dobrog alata , nema ni zanamta.

koliki je da je ali je moj !!!

Penis

13.05.2019 12:46

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.