Зидан штити и брани Валвердеа!

Све што је до сада урадио било је феноменално! "Не можемо сад да сумњамо у њег рад", поручио је Француз.

Фудбал 11.05.2019 | 18:35
Зидан штити и брани Валвердеа!
Приче о Реал Мадриду последњих неколико месеци више су везане за дешавања ван терена, што је сасвим нормално у ситуацији када се на самом терену не остварују жељени резултати.

Тога је свесан и Зинедин Зидан, који на све начине покушава да одржи мирноћу у свлачионици иако јавност захтева одговоре на одређена питања.

Последњу тему покренуле су изјаве агента Герета Бејла, Џонатана Барнета, који је изјављивао да његов играч жели да остане у Мадриду, али да није сигуран да то жели и господин Зидан, алудирајући на лош однос тренера и играча.

"Не, не желим да одоварам на таква питања. Ја сам тренер Реал Мадрида, а он ради свој посао. Морам да размишљам о утакмици, да одиграмо добро, то је оно што ме интересује", рекао је Зидан.

Представници медија су инсистирали на томе да је одржан састанак између Зидана и Бејла.

"Нећу вам ништа рећи о томе, приватни разговори су приватни", пркосно је поручио Зизу, а потом наставио:

"Оно што имам да кажем свим играчима остаје интерно. Да ли сам разговарао са њим? Можда јесам, а можда и нисам... Са играчима причам о другим стварима, а не само о будућности".

Нема сумње да би новац од Бејловог трансфера донео знатно више могућности у предстојећем прелазном року. Пројекат стварање новг Реала би требало да почне по завршетку ове сезоне, тако да су сви прилично нестрпјиви.

"Да ли је узбудљиво? Јесте, за мене и за сваког од нас, као тренер могу да кажем да увек размишљамо о томе да урадимо ствари на прави начин. Освајали смо много тога, надам се да ћемо тако наставити. Историја овог клуба ће увек расти. Желимо да освојимо многе ствари следеће сезоне, даћемо све што је до нас побеђујемо. Морамо да радимо много и добро, учинићемо све што можемо, јер су навијачи поносни на свој клуб".

Зидан је остао закопчан и онда када се поменуло име његовог сународника Пола Погбе.

"Не свиђа се он само мени, сви воле добре играче. Он је играч Манчестер јунајтеда, а ја не желим да говорим о играчима", изричит је Зидан.

Многе навијаче Реала је обрадовала елиминација Барселоне у полуфиналу Лиге шампиона.

"Веома је тешко освојити Лигу шампиона, а оно што смо ми учинили је инпресивно. Освојити четири тофеја у пет сезона је специјална ствар, било је тешко и компликовано до последњег минута. То много ценимо, али и други трофеји су важни. Првенство вам омогућава да будете добри и у другим такмичењима".

Шта мислите о критикама на рачун Ернеста Валвердеа?

"Да ли било праведно или не, он је свестан тога. Све оно што је до сада учино било је феноменално. Не можемо сад да сумњамо у све што је до сада урадио, његов посао. Не могу да кажем да ли је то фер или не, морате да прихватите јер је то тако".

У последњој утакмици на страни у сезони, Реал Мадрид у Сосиједаду тражи прво славље на гостовањима од повратка легендарног Француза у клуб.

"Осећамо се добро, играмо против екипе која воли да игра фудбал и то ће бити одличан меч", закључио је Зидан.

Мадриђани ће затворити сезону утакмицом са Бетисом на Бернабеуу наредног викенда.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар