Zidan štiti i brani Valverdea!

Sve što je do sada uradio bilo je fenomenalno! "Ne možemo sad da sumnjamo u njeg rad", poručio je Francuz.

Fudbal 11.05.2019 | 18:35
Zidan štiti i brani Valverdea!
Priče o Real Madridu poslednjih nekoliko meseci više su vezane za dešavanja van terena, što je sasvim normalno u situaciji kada se na samom terenu ne ostvaruju željeni rezultati.

Toga je svesan i Zinedin Zidan, koji na sve načine pokušava da održi mirnoću u svlačionici iako javnost zahteva odgovore na određena pitanja.

Poslednju temu pokrenule su izjave agenta Gereta Bejla, Džonatana Barneta, koji je izjavljivao da njegov igrač želi da ostane u Madridu, ali da nije siguran da to želi i gospodin Zidan, aludirajući na loš odnos trenera i igrača.

"Ne, ne želim da odovaram na takva pitanja. Ja sam trener Real Madrida, a on radi svoj posao. Moram da razmišljam o utakmici, da odigramo dobro, to je ono što me interesuje", rekao je Zidan.

Predstavnici medija su insistirali na tome da je održan sastanak između Zidana i Bejla.

"Neću vam ništa reći o tome, privatni razgovori su privatni", prkosno je poručio Zizu, a potom nastavio:

"Ono što imam da kažem svim igračima ostaje interno. Da li sam razgovarao sa njim? Možda jesam, a možda i nisam... Sa igračima pričam o drugim stvarima, a ne samo o budućnosti".

Nema sumnje da bi novac od Bejlovog transfera doneo znatno više mogućnosti u predstojećem prelaznom roku. Projekat stvaranje novg Reala bi trebalo da počne po završetku ove sezone, tako da su svi prilično nestrpjivi.

"Da li je uzbudljivo? Jeste, za mene i za svakog od nas, kao trener mogu da kažem da uvek razmišljamo o tome da uradimo stvari na pravi način. Osvajali smo mnogo toga, nadam se da ćemo tako nastaviti. Istorija ovog kluba će uvek rasti. Želimo da osvojimo mnoge stvari sledeće sezone, daćemo sve što je do nas pobeđujemo. Moramo da radimo mnogo i dobro, učinićemo sve što možemo, jer su navijači ponosni na svoj klub".

Zidan je ostao zakopčan i onda kada se pomenulo ime njegovog sunarodnika Pola Pogbe.

"Ne sviđa se on samo meni, svi vole dobre igrače. On je igrač Mančester junajteda, a ja ne želim da govorim o igračima", izričit je Zidan.

Mnoge navijače Reala je obradovala eliminacija Barselone u polufinalu Lige šampiona.

"Veoma je teško osvojiti Ligu šampiona, a ono što smo mi učinili je inpresivno. Osvojiti četiri tofeja u pet sezona je specijalna stvar, bilo je teško i komplikovano do poslednjeg minuta. To mnogo cenimo, ali i drugi trofeji su važni. Prvenstvo vam omogućava da budete dobri i u drugim takmičenjima".

Šta mislite o kritikama na račun Ernesta Valverdea?

"Da li bilo pravedno ili ne, on je svestan toga. Sve ono što je do sada učino bilo je fenomenalno. Ne možemo sad da sumnjamo u sve što je do sada uradio, njegov posao. Ne mogu da kažem da li je to fer ili ne, morate da prihvatite jer je to tako".

U poslednjoj utakmici na strani u sezoni, Real Madrid u Sosijedadu traži prvo slavlje na gostovanjima od povratka legendarnog Francuza u klub.

"Osećamo se dobro, igramo protiv ekipe koja voli da igra fudbal i to će biti odličan meč", zaključio je Zidan.

Madriđani će zatvoriti sezonu utakmicom sa Betisom na Bernabeuu narednog vikenda.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar