Тешко повријеђен свештеник

Свештеник Которске бискупије Јаков Јурендић тешко је повријеђен у експлозији гаса и пожару који је око пет сати ујутро у суботу избио у кући у власништву Цркве у Калуђеровини код Тивта и превезен је на лијечење у Клинички болнички центар у Подгорици.

 

Регион 11.05.2019 | 14:04
Тешко повријеђен свештеник
Из још неутврђених разлога експлодирала је плинска боца те изазвала пожар на спрату куће коју користе свештеници који службују у самостану на оближњем острвцету Госпе од Милости у Тиватском заливу.

Ватрогасци су одмах интервенисали и на лицу мјеста нашли тешко повријеђена свештеника којем су већ покушали помоћи грађани који су се ту затекли.

Према тврдњи очевидаца, 71-годишњи свештеник Јаков Јурендић био је захваћен пожаром и попут живе буктиње истрчао је на улицу.

Први су му у помоћ притекли радници обезбеђења из оближњег хотела „Ла Перла“ и Тивћанин Тонћи Францесковић који је несретног Јурендића ставио у свеже откосе траве да би угасио пламен на његовој одећи, преноси "Јутарњи лист".

Повријеђеног свештеника збринула је екипа Хитне помоћи из Тивта и затим превезла у Општуу болницу Котор.

Због тешких опеклина које су захватиле већу површину његовог тијела, свештеник Јурендић је животно угрожен па је превезен на даље лечење у Клинички центар Црне Горе у Подгорици.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар