Teško povrijeđen sveštenik

Sveštenik Kotorske biskupije Jakov Jurendić teško je povrijeđen u eksploziji gasa i požaru koji je oko pet sati ujutro u subotu izbio u kući u vlasništvu Crkve u Kaluđerovini kod Tivta i prevezen je na liječenje u Klinički bolnički centar u Podgorici.

 

Region 11.05.2019 | 14:04
Teško povrijeđen sveštenik
Iz još neutvrđenih razloga eksplodirala je plinska boca te izazvala požar na spratu kuće koju koriste sveštenici koji službuju u samostanu na obližnjem ostrvcetu Gospe od Milosti u Tivatskom zalivu.

Vatrogasci su odmah intervenisali i na licu mjesta našli teško povrijeđena sveštenika kojem su već pokušali pomoći građani koji su se tu zatekli.

Prema tvrdnji očevidaca, 71-godišnji sveštenik Jakov Jurendić bio je zahvaćen požarom i poput žive buktinje istrčao je na ulicu.

Prvi su mu u pomoć pritekli radnici obezbeđenja iz obližnjeg hotela „La Perla“ i Tivćanin Tonći Francesković koji je nesretnog Jurendića stavio u sveže otkose trave da bi ugasio plamen na njegovoj odeći, prenosi "Jutarnji list".

Povrijeđenog sveštenika zbrinula je ekipa Hitne pomoći iz Tivta i zatim prevezla u Opštuu bolnicu Kotor.

Zbog teških opeklina koje su zahvatile veću površinu njegovog tijela, sveštenik Jurendić je životno ugrožen pa je prevezen na dalje lečenje u Klinički centar Crne Gore u Podgorici.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar