Обиљежен Дан средње школе

Средњошколски центар "Вук Караџић" из Лопара прославио је данас Дан школе у којој се до сада школовало 6. 872 ученика за 15 различитих занимања.

Република Српска 10.05.2019 | 15:52
Обиљежен Дан средње школе
Директор ове образовне установе Мићо Стојишић рекао је да ову школу данас похађају 232 ученика у 15 одјељења. 

"Имамо четири струке са пет занимања - гимназија, електротехничка, економска и машинска школа", рекао је Стојишић новинарима. 

Он је напоменуо да је школа добро опремљена, има више од 120 рачунара, а сваки кабинет има и видео-бим.

"Постижемо добре резултате захваљујући континуираном раду професора и ученика. Праћење научно-техничких достигнућа је неминовност у свакодневном раду", истакао је Стојишић. 

Поводом Дана школе организован пригодан културно-умјетнички програм којем је присуствовао и начелник општине Лопаре Радо Савић.
 
"Поносни смо на наш средњошколски центар чији ученици биљеже одличне разултате на регионалним и републичким такмичењима. Ова школа има ученике који су представљали Републику Српску и БиХ на свјетским такмичењима, на радост свих нас", рекао је Савић. 

Савић је најавио снажнију подршку образовању у Лопарама и подсјетио да су ученици ове школе добитници златних значки за крсну славу општине, за постигнуте резултате из области образовања. 

Ученик четвртог разреда Електротехничке школе Стево Митрић освојио је ове године прво мјесто на републичком такмичењу из информатике. 

"То је била једна у низу мојих побједа, а жеља за програмирањем јавила ми се још у основној школи", рекао је Митрић, који је прошле године учествовао на Међународној информатичкој олимпијади у Токију. 

Митрић, као и ученик четвртог разреда Електротехничке школе Никола Грујић, добитник је овогодишњег признања општине Лопаре - Златна значка, које им је додијељено за крсну славу општине.



(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Милан

10.05.2019 14:46

Срецан Дан сколе директору и његовим радницима !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

10.05.2019 15:28

И ја се придружујем честиткама јер ове Лопаре су сваки дан све боље мјесто за живот.

Name

лопаре

10.05.2019 20:16

Потпуно исправно! Ко не вјерује нека додје у 16х у Веселиновац и нека преброји раднике. Везионица 50, Термоелектро 50, Термал 110 итд. Од предратних фирми само Дита не ради и то због оног баксуза Недје Несковица који би да прода фабрику коју је дзаба добио и јос да му остане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кмер

11.05.2019 19:43

Лопарски СШЦ је елитна ср.школа,по великом броју смерова и великим гужвама за упис.Једва да се упишу деветаци из три централе осн.школе. А то се види и по томе да је за прошлу годину са евиденције Бироа за незапослене у Лопарама ,,скинуто,,преко 300 средњошколаца које је примила на посао лопарска привреда и институције у Лопарама !!!

Name

гордана

19.06.2019 15:55

Срецан дан сколе. Пре 35 год похадјала исту. Управну. Кад це скуп генерације. Било би добро. Поздрав лопарама из србије

ОДГОВОРИТЕ