Obilježen Dan srednje škole

Srednjoškolski centar "Vuk Karadžić" iz Lopara proslavio je danas Dan škole u kojoj se do sada školovalo 6. 872 učenika za 15 različitih zanimanja.

Republika Srpska 10.05.2019 | 15:52
Obilježen Dan srednje škole
Direktor ove obrazovne ustanove Mićo Stojišić rekao je da ovu školu danas pohađaju 232 učenika u 15 odjeljenja. 

"Imamo četiri struke sa pet zanimanja - gimnazija, elektrotehnička, ekonomska i mašinska škola", rekao je Stojišić novinarima. 

On je napomenuo da je škola dobro opremljena, ima više od 120 računara, a svaki kabinet ima i video-bim.

"Postižemo dobre rezultate zahvaljujući kontinuiranom radu profesora i učenika. Praćenje naučno-tehničkih dostignuća je neminovnost u svakodnevnom radu", istakao je Stojišić. 

Povodom Dana škole organizovan prigodan kulturno-umjetnički program kojem je prisustvovao i načelnik opštine Lopare Rado Savić.
 
"Ponosni smo na naš srednjoškolski centar čiji učenici bilježe odlične razultate na regionalnim i republičkim takmičenjima. Ova škola ima učenike koji su predstavljali Republiku Srpsku i BiH na svjetskim takmičenjima, na radost svih nas", rekao je Savić. 

Savić je najavio snažniju podršku obrazovanju u Loparama i podsjetio da su učenici ove škole dobitnici zlatnih znački za krsnu slavu opštine, za postignute rezultate iz oblasti obrazovanja. 

Učenik četvrtog razreda Elektrotehničke škole Stevo Mitrić osvojio je ove godine prvo mjesto na republičkom takmičenju iz informatike. 

"To je bila jedna u nizu mojih pobjeda, a želja za programiranjem javila mi se još u osnovnoj školi", rekao je Mitrić, koji je prošle godine učestvovao na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Tokiju. 

Mitrić, kao i učenik četvrtog razreda Elektrotehničke škole Nikola Grujić, dobitnik je ovogodišnjeg priznanja opštine Lopare - Zlatna značka, koje im je dodijeljeno za krsnu slavu opštine.



(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Milan

10.05.2019 14:46

Srecan Dan skole direktoru i njegovim radnicima !

ODGOVORITE
Name

Re:

10.05.2019 15:28

I ja se pridružujem čestitkama jer ove Lopare su svaki dan sve bolje mjesto za život.

Name

lopare

10.05.2019 20:16

Potpuno ispravno! Ko ne vjeruje neka dodje u 16h u Veselinovac i neka prebroji radnike. Vezionica 50, Termoelektro 50, Termal 110 itd. Od predratnih firmi samo Dita ne radi i to zbog onog baksuza Nedje Neskovica koji bi da proda fabriku koju je dzaba dobio i jos da mu ostane.

ODGOVORITE
Name

kmer

11.05.2019 19:43

Loparski SŠC je elitna sr.škola,po velikom broju smerova i velikim gužvama za upis.Jedva da se upišu devetaci iz tri centrale osn.škole. A to se vidi i po tome da je za prošlu godinu sa evidencije Biroa za nezaposlene u Loparama ,,skinuto,,preko 300 srednjoškolaca koje je primila na posao loparska privreda i institucije u Loparama !!!

Name

gordana

19.06.2019 15:55

Srecan dan skole. Pre 35 god pohadjala istu. Upravnu. Kad ce skup generacije. Bilo bi dobro. Pozdrav loparama iz srbije

ODGOVORITE