Осуђен на 12 година робије

Виши суд у Панчеву Синишу Радованчева прогласио је кривим за убиство Биљане Мијатовић и осудио га на казну затвора од 12 година.  

Србија 09.05.2019 | 20:57
Осуђен на 12 година робије
Радованчев је осуђен на јединствену казну затвора од 12 година и 6 мјесеци јер му суд узео као утврђену ранију казну затвора у трајању од 8 мјесеци, преносе србијански медији.

Осуђени је у притвору од дана убиства Биљане Мијатовић, а суд је одредио да му се притвор урачуна у казну затвора.

Виши суд је Радованчеву продужио притвор, а како је ријеч о првостепеној пресуди – на њу се могу жалити и осуђени и тужилаштво.

Синиша Радованчев је оптужен да је 21. новембра 2017. ножем убио супругу Биљану и то на њен 30. рођендан, док су очекивали госте.

Биљана је преминула на лицу мјеста у стану, а злочин се десио док су се у другој соби биле њихова кћерка Ања од свега 20 дана и Биљанина кћерка Марија (12) из првог брака, која је зграбила дијете и побјегла од монструма. 

Док је трајало суђење, старија дјевојчица, свједок убиства, позивана је на свједочење.

– Дјевојчица је позвана да свједочи. Међутим, чим је у ходнику угледала очуха Синишу, почела је вриштити. Тешко је поднијела када је видјела оптуженог за убиство своје мајке – казао је извор из суда, преноси телеграф.рс.

Дјевојчица се тешко борила са трагедијом чији је била свједок.

– Биљанину кћерку сам гледао као своје дијете и настојао сам је материјално осигурати. Од Биљане је добијала батине због глупости. Мени је Биљана разбила лаптоп, а када сам купио други, пред саму трагедију, и тај је покушала разбити. Када сам се сагео да спасим лаптоп, ишутирала је и мене и рачунар. Њена кћерка је тада ускочила и кроз плач ју је молила да престане. Малтретирала је дијете, говорећи јој “да ће је послати у дом”. Једном ју је много истукла, а дјевојчица је јецала, понављајући: “Идем у дом.” Била је буквално на ивици нервног слома – испричао је Синиша Радованчев.

Послије убиства, обје дјевојчице смјештене су у хранитељску породицу, а Биљанин први муж, наводно, није ни покушавао преузети старатељство над заједничким дјететом. Послије свега 10 мјесеци, Марију је дочекала нова траума – убио јој се отац.

(Телеграф.рс)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Психијатријска клиника

09.05.2019 19:09

Ма дозивотну за примјер другима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ај, Мајко Мила,

09.05.2019 20:16

ста је ово, само убице ' ови судови су низаста, Иди у Америки па Уби некога, па чеш да видиш бога свога.

Name

Друство

10.05.2019 01:27

Само озбиљне високе казне психопатама.

Name

Ре

10.05.2019 06:58

У Америци за ово добије три дозивотне робије!

Name

Ег

10.05.2019 00:06

СУДОВИ КРИМИНАЛНИ Е ЗА УБИСТВО 12 ГОДИНА ТО НЕМА НИГДЕ НА СВИЈЕТУ ЗИВОТ ЗА ЗИВОТ И ТО ЈЕ ПРАВДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

тттт

10.05.2019 06:08

Тај суд је њега само наградио

Name

Брука

10.05.2019 06:50

Је овакво понашање званичних институција, који монструозно убиство благо осудјују. Отежавајуће околности су, што је жена вјероватно после порода имала психичких проблема, а друго, што је малољетно дијете присуствовало злочину. Уосталом, ко има право пресудити другоме одузимањем живота, а као нормалан, па бити симболично осуђен. Страшно, јер може бити потицај за убице...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

10.05.2019 07:43

Мрш бандо корумпирана треба такве крвнике и убице на максималну могућу казну осудити а ви узимате мито пишам се на такав закон

ОДГОВОРИТЕ