Osuđen na 12 godina robije

Viši sud u Pančevu Sinišu Radovančeva proglasio je krivim za ubistvo Biljane Mijatović i osudio ga na kaznu zatvora od 12 godina.  

  • Vijesti
  • Srbija


Radovančev je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 12 godina i 6 mjeseci jer mu sud uzeo kao utvrđenu raniju kaznu zatvora u trajanju od 8 mjeseci, prenose srbijanski mediji.

Osuđeni je u pritvoru od dana ubistva Biljane Mijatović, a sud je odredio da mu se pritvor uračuna u kaznu zatvora.

Viši sud je Radovančevu produžio pritvor, a kako je riječ o prvostepenoj presudi – na nju se mogu žaliti i osuđeni i tužilaštvo.

Siniša Radovančev je optužen da je 21. novembra 2017. nožem ubio suprugu Biljanu i to na njen 30. rođendan, dok su očekivali goste.

Biljana je preminula na licu mjesta u stanu, a zločin se desio dok su se u drugoj sobi bile njihova kćerka Anja od svega 20 dana i Biljanina kćerka Marija (12) iz prvog braka, koja je zgrabila dijete i pobjegla od monstruma. 

Dok je trajalo suđenje, starija djevojčica, svjedok ubistva, pozivana je na svjedočenje.

– Djevojčica je pozvana da svjedoči. Međutim, čim je u hodniku ugledala očuha Sinišu, počela je vrištiti. Teško je podnijela kada je vidjela optuženog za ubistvo svoje majke – kazao je izvor iz suda, prenosi telegraf.rs.

Djevojčica se teško borila sa tragedijom čiji je bila svjedok.

– Biljaninu kćerku sam gledao kao svoje dijete i nastojao sam je materijalno osigurati. Od Biljane je dobijala batine zbog gluposti. Meni je Biljana razbila laptop, a kada sam kupio drugi, pred samu tragediju, i taj je pokušala razbiti. Kada sam se sageo da spasim laptop, išutirala je i mene i računar. Njena kćerka je tada uskočila i kroz plač ju je molila da prestane. Maltretirala je dijete, govoreći joj “da će je poslati u dom”. Jednom ju je mnogo istukla, a djevojčica je jecala, ponavljajući: “Idem u dom.” Bila je bukvalno na ivici nervnog sloma – ispričao je Siniša Radovančev.

Poslije ubistva, obje djevojčice smještene su u hraniteljsku porodicu, a Biljanin prvi muž, navodno, nije ni pokušavao preuzeti starateljstvo nad zajedničkim djetetom. Poslije svega 10 mjeseci, Mariju je dočekala nova trauma – ubio joj se otac.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI8
POŠALJITE PORUKU

Psihijatrijska klinika

09.05.2019 21:09

Ma dozivotnu za primjer drugima

sta je ovo, samo ubice ' ovi sudovi su nizasta, Idi u Ameriki pa Ubi nekoga, pa češ da vidiš boga svoga.

Aj, Majko Mila,

09.05.2019 22:16

Samo ozbiljne visoke kazne psihopatama.

Drustvo

10.05.2019 03:27

U Americi za ovo dobije tri dozivotne robije!

Re

10.05.2019 08:58

Eg

10.05.2019 02:06

SUDOVI KRIMINALNI E ZA UBISTVO 12 GODINA TO NEMA NIGDE NA SVIJETU ZIVOT ZA ZIVOT I TO JE PRAVDA

Taj sud je njega samo nagradio

tttt

10.05.2019 08:08

Bruka

10.05.2019 08:50

Je ovakvo ponašanje zvaničnih institucija, koji monstruozno ubistvo blago osudjuju. Otežavajuće okolnosti su, što je žena vjerovatno posle poroda imala psihičkih problema, a drugo, što je maloljetno dijete prisustvovalo zločinu. Uostalom, ko ima pravo presuditi drugome oduzimanjem života, a kao normalan, pa biti simbolično osuđen. Strašno, jer može biti poticaj za ubice...

Zoran

10.05.2019 09:43

Mrš bando korumpirana treba takve krvnike i ubice na maksimalnu moguću kaznu osuditi a vi uzimate mito pišam se na takav zakon

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.