Олимпијакос: Хоћемо у АБА, да заједно растемо!

Поједини медији објавили су садржај писма које су Пирејци послали овдашњим клубовима.

Кошарка 08.05.2019 | 22:47
Олимпијакос: Хоћемо у АБА, да заједно растемо!
Олимпијакос је одавно закорачио ка АБА лиги, а ти кораци се укрупњују док се ближи очигледно важна седница скупштине АБА лиге ј.т.д, заказана за 24. мај.

Оно што је испрва изгледало само као претња и начин притиска ка грчкој лиги у међувремену је постало формална иницијатива троструког шампиона Европе да напусти матично првенство и да се прикључи регионалном такмичењу на простору бивше Југославије.

Данас (среда), подгоричке Вијести објавиле су да су Пирејци званично поднели захтев за прикључење АБА такмичењу и да су с тим у вези контактирали клубове у региону.

Олимпијакос је позвао 12 клубова да 24. маја у Бањалуци гласају за његово укључење у лигу.

Наравно, није потребно наглашавати да ће то изазвати низ организационих промена у такмичењу, у којима би и елиминисана љубљанска Олимпија наводно покушала да нађе начин да правним путем остане у АБА 1.

Ово су Грци писали "јадранским клубовима"...

"Овим желимо да вас обавестимо о одлуци Олимпијакоса и да тражимо ваш позитиван глас на предстојећој Скупштини. Неспорно је да је, протеклих година, АБА лига направила огромне кораке да би се успоставила као једно од најпознатијих кошаркашких такмичења у Европи. Због тога смо уверени да би Олимпијакос, као познати бренд, са експертизом и искуством нашег особља, помогао да да се подржи овај пројекат и учествовао у расту и развоју АБА лиге", наведено је у Олимпијакосовом писму.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар