Ваљево: Родила па задавила бебу

Основно јавно тужилаштво у Ваљеву донело је решење о задржавању до 48 сати 29-годишњој Јелени В. која је осумњичена за кривично дело убиство детета при порођају 
 
 

Србија 08.05.2019 | 11:23
Ваљево: Родила па задавила бебу
Јелена В. (29) из села Белотић код Осечине породила се у ноћи између понедељка и уторка у дворишту породичне куће под још неразјашњеним околностима, а полиција сумња да је свог тек рођеног сина убила, умотала у прслук и бацила у пољски тоалет. 

Како Курир сазнаје, Јелену В., која је иначе мајка двоје деце, довезао је супруг Милан В. данас у Општу болницу у Ваљеву због обилног крварења, а лекари су током прегледа утврдили да се породила неколико сати раније, и то у седмом месецу.

Голим рукама задавила бебу?! 

Према најновијим информацијама, Основно јавно тужилаштво у Ваљеву донело је решење о задржавању до 48 сати 29-годишњој Јелени В. која је осумњичена за кривично дело убиство детета при порођају, јавила је ТВ Пинк. На обдукцији тела новорођенчета мушког пола утврђено је да је смрт насилна и да је мајка рукама задавила бебу. Такође, обдукција је показала да је беба рођена жива и да је дисала након порођаја. Мотив убиства након порођаја требало би да буде утврђен током истраге. 

Обилно крварила

- Утврђено је да жена крвари јер се непосредно пре тога породила. Лекарима је, међутим, одбијала да каже где је новорођенче, па је о свему обавештена полиција. Јелена В. ни инспекторима није желела да каже шта се догодило са бебом, због чега се полиција упутила у њено домаћинство у Белотићу. Детаљном претрагом имања, у пољском клозету пронађена је најпре постељица, као и трагови обилног крварења. Потом је леш дечачића пронађен умотан у прслук и бачен у фекалије пољског клозета - испричао је за Курир добро обавештен извор.



Он каже да је о језивом открићу полиција одмах обавестила и надлежно тужилаштво, које је наложило да се покрене истрага.

- Сумњиво је, међутим, то што је она све време одбијала да каже где је беба - додаје наш саговорник и каже да се не искључује ни могућност да је дошло до насилног порођаја.

Спонтани побачај

Према његовим речима, иако по пријему у болницу Јелена В. није желела да сарађује са лекарима и полицијом, касније се предомислила.

- Она је током дана ипак променила причу, тврдећи да је имала спонтани побачај. Шта се у ствари догодило, биће познато након истраге, али и саслушања њеног супруга, који ју је довео у болницу - каже он.

Репортери Курира покушали су да ступе у контакт са Јелениним супругом Миланом В., али се он није јављао на телефон. Ни њен свекар, кога смо затекли у породичној кући у Белотићу, није желео да даје изјаве за медије.

Комшије у шоку

Нисмо знали да је трудна

Комшије Јелене В. су шокиране вешћу да је у пољском клозету пронађен леш бебе.

- Нисам ни знала да је Јелена трудна. Они су једна нормална породица, имају двоје деце, од осам и шест година, не могу да поверујем да је била у стању да убије дете. Знам да су прекјуче били на слави Ђурђевдан код њене фамилије, која је из другог села, а шта се током ноћи издешавало, знају само они - испричала је једна комшиница.

(Курир)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ре

08.05.2019 10:59

монструм жена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

08.05.2019 13:50

О бозе свако се зеном назива

Name

Дејтон никако

09.05.2019 05:56

Монструм фамилија не само жена.

Name

Бакица

08.05.2019 13:04

За свако убијено дијете дозивотна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

08.05.2019 13:44

Ало запамти те ово. Цува цовека да неби заглавио у Забели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фг

08.05.2019 14:45

помози бозе имали.те

ОДГОВОРИТЕ
Name

кад родитељи одређују број дјеце као ловци број дивљачи

09.05.2019 04:45

Имају двоје дјеце која несметано живе 8 и 6 година. Што нису жељели ово треће? Ваљда не мисле, не планирају имати више од двоје дјеце него омакло им се у кревету а нису хтјели више дјеце? Између оних двоје дјеце је старосна разлика 2 године а ово треће је пуно млађе па их није интересовала таква принова? Жена треба носити дијете 9 мјесеци а ово у 7.мјесецу некакав пријевремени порођај. Да ли се намјерно породила прије времена да га се што прије ријеши или ако је спонтано потјерао порођај прије времена нису хтјели имати некакво недоношче које би увијек било слабуњаво???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустриа

09.05.2019 10:01

МА колико има данас Маки зена да се постују у куци Са родитељима Са својим музем мозес бабројати на прсте саме гадуре њу бих ја свезо за двије ноге И пустио два здријебца даје разгуле И провозају кроз село

ОДГОВОРИТЕ