Valjevo: Rodila pa zadavila bebu

Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu donelo je rešenje o zadržavanju do 48 sati 29-godišnjoj Jeleni V. koja je osumnjičena za krivično delo ubistvo deteta pri porođaju 
 
 

Srbija 08.05.2019 | 11:23
Valjevo: Rodila pa zadavila bebu
Jelena V. (29) iz sela Belotić kod Osečine porodila se u noći između ponedeljka i utorka u dvorištu porodične kuće pod još nerazjašnjenim okolnostima, a policija sumnja da je svog tek rođenog sina ubila, umotala u prsluk i bacila u poljski toalet. 

Kako Kurir saznaje, Jelenu V., koja je inače majka dvoje dece, dovezao je suprug Milan V. danas u Opštu bolnicu u Valjevu zbog obilnog krvarenja, a lekari su tokom pregleda utvrdili da se porodila nekoliko sati ranije, i to u sedmom mesecu.

Golim rukama zadavila bebu?! 

Prema najnovijim informacijama, Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu donelo je rešenje o zadržavanju do 48 sati 29-godišnjoj Jeleni V. koja je osumnjičena za krivično delo ubistvo deteta pri porođaju, javila je TV Pink. Na obdukciji tela novorođenčeta muškog pola utvrđeno je da je smrt nasilna i da je majka rukama zadavila bebu. Takođe, obdukcija je pokazala da je beba rođena živa i da je disala nakon porođaja. Motiv ubistva nakon porođaja trebalo bi da bude utvrđen tokom istrage. 

Obilno krvarila

- Utvrđeno je da žena krvari jer se neposredno pre toga porodila. Lekarima je, međutim, odbijala da kaže gde je novorođenče, pa je o svemu obaveštena policija. Jelena V. ni inspektorima nije želela da kaže šta se dogodilo sa bebom, zbog čega se policija uputila u njeno domaćinstvo u Belotiću. Detaljnom pretragom imanja, u poljskom klozetu pronađena je najpre posteljica, kao i tragovi obilnog krvarenja. Potom je leš dečačića pronađen umotan u prsluk i bačen u fekalije poljskog klozeta - ispričao je za Kurir dobro obavešten izvor.



On kaže da je o jezivom otkriću policija odmah obavestila i nadležno tužilaštvo, koje je naložilo da se pokrene istraga.

- Sumnjivo je, međutim, to što je ona sve vreme odbijala da kaže gde je beba - dodaje naš sagovornik i kaže da se ne isključuje ni mogućnost da je došlo do nasilnog porođaja.

Spontani pobačaj

Prema njegovim rečima, iako po prijemu u bolnicu Jelena V. nije želela da sarađuje sa lekarima i policijom, kasnije se predomislila.

- Ona je tokom dana ipak promenila priču, tvrdeći da je imala spontani pobačaj. Šta se u stvari dogodilo, biće poznato nakon istrage, ali i saslušanja njenog supruga, koji ju je doveo u bolnicu - kaže on.

Reporteri Kurira pokušali su da stupe u kontakt sa Jeleninim suprugom Milanom V., ali se on nije javljao na telefon. Ni njen svekar, koga smo zatekli u porodičnoj kući u Belotiću, nije želeo da daje izjave za medije.

Komšije u šoku

Nismo znali da je trudna

Komšije Jelene V. su šokirane vešću da je u poljskom klozetu pronađen leš bebe.

- Nisam ni znala da je Jelena trudna. Oni su jedna normalna porodica, imaju dvoje dece, od osam i šest godina, ne mogu da poverujem da je bila u stanju da ubije dete. Znam da su prekjuče bili na slavi Đurđevdan kod njene familije, koja je iz drugog sela, a šta se tokom noći izdešavalo, znaju samo oni - ispričala je jedna komšinica.

(Kurir)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

re

08.05.2019 10:59

monstrum žena

ODGOVORITE
Name

Zoran

08.05.2019 13:50

O boze svako se zenom naziva

Name

Dejton nikako

09.05.2019 05:56

Monstrum familija ne samo žena.

Name

Bakica

08.05.2019 13:04

Za svako ubijeno dijete dozivotna

ODGOVORITE
Name

Dzoo

08.05.2019 13:44

Alo zapamti te ovo. Cuva coveka da nebi zaglavio u Zabeli.

ODGOVORITE
Name

Fg

08.05.2019 14:45

pomozi boze imali.te

ODGOVORITE
Name

kad roditelji određuju broj djece kao lovci broj divljači

09.05.2019 04:45

Imaju dvoje djece koja nesmetano žive 8 i 6 godina. Što nisu željeli ovo treće? Valjda ne misle, ne planiraju imati više od dvoje djece nego omaklo im se u krevetu a nisu htjeli više djece? Između onih dvoje djece je starosna razlika 2 godine a ovo treće je puno mlađe pa ih nije interesovala takva prinova? Žena treba nositi dijete 9 mjeseci a ovo u 7.mjesecu nekakav prijevremeni porođaj. Da li se namjerno porodila prije vremena da ga se što prije riješi ili ako je spontano potjerao porođaj prije vremena nisu htjeli imati nekakvo nedonošče koje bi uvijek bilo slabunjavo???

ODGOVORITE
Name

Austria

09.05.2019 10:01

MA koliko ima danas Maki zena da se postuju u kuci Sa roditeljima Sa svojim muzem mozes babrojati na prste same gadure nju bih ja svezo za dvije noge I pustio dva zdrijebca daje razgule I provozaju kroz selo

ODGOVORITE