Дмитровић би могао у Атлетико Мадрид!

У голманском ролеркостеру! Постоје два сценарија. . .

Фудбал 08.05.2019 | 09:30
Дмитровић би могао у Атлетико Мадрид!
Други пут у последње четири утакмице, Марко Дмитровић се нашао у тиму колу шпанске Примере. Српски чувар мреже брани у животној форми. Минулог викенда је био играч утакмице у Еибаровој изненађујућој победи на гостовању Бетису, а скинуо је и пенал Ло Селсу.

Како се сезона ближи крају, он је све бољи и бољи, а сјајна форма би могла да резултира и трансфером у већи клуб од Еибара. Већ другу сезону је стандардан на голу баскијског тима и чини се да је прерастао клуб. Спреман је за корак напред, а са Пиринеја стижу информације да би могао да заврши у Атлетико Мадриду!

У могућем голманском ролеркостеру наредног лета Дмитровић би могао да појача тим Дијега Симеонеа. Што није случајно јер су му две најбоље партије у дресу Еибара биле баш против мадридских Јорганџија у овој и прошлој сезони када је излуђивао њихове нападаче и скренуо пажњу Симоенеа.

Два су могућа сценарија за Дмитровићев трамнсфер на стадион Ванда Метрополитано. Један у којем би био алтернатива Облаку и други у којем би чак добио шансу да буде стартни голман.

У другом сценарију, шпански медији помињу домино ефекат голмана у којем би Дмитровић завршио у Атлетику као алтернатива Облаку. Све би кренуло са трансфером „Пићуа“ Куељара из Леганеса у Ваљадолид који је већ договорен. Куељаров трансфер би значио одлазак резервног голмана Ђоела Родригеза из Ваљадолида. Тачније, његов повратак у Еибар који га је позајмио Ваљадолиду. Ђоел би у том случају наследио Дмитровића који би дошао у Атлетико на место резервног голмана уместо искусног АнтонијаАдана. Шпански ветеран из Атлетика је „већ виђен“ као голман Хетафеа од наредне сезоне где би био први избор. Хетафеов актуелни голман Давид Сорија је после фантатсичне сезоне у мадридском предграђу велика жеља Севиље која жели да појача конкуренцију Томашу Вацлику и врло могуће га смени са места првог голмана. Интересантно је да је Севиља тражила и Дмитровића летос као конкуренцију Вацлику, али је Србин остао у Еибару.

Могућ је и сценарио у којем би Атлетико купио Дмитровића као замену за Облака. Иако је словеначки репрезентативац недавно продужио уговор до 2023. године, то не значи и сигуран останак у клубу. Атлетико му је повећао плату са 5.000.000 на 10.000.000 евра по сезони, али Облак није прихватио да му се дуплира и откупна клаузула са 100.000.000 на 200.000.000 евра. Повећана је „само“ за 20.000.000 евра што значи да је доступан ако неки клуби плати 120.000.000 евра. То је и даље огроман новац, скоро нереална сума за било којег купца, али је Облак желео да задржи какву такву наду да ће моћи да промени средину у случају понуде из снова.

Она би могла да стигне са Олд Трафорда. Манчестер Јунајтед и Давид де Хеа су све даље од наставка сарадње. Све је извесније да ће Црвени ђаволи на лето морати да продају шпанског чувара мреже који улази у последњу годину уговора. ПСЖ му нуди већу плату (24.000.000 евра годишње!), контакти су одавно успостављени и чека се крај сезоне. Иако се спекулисало да ће Јунајтед тражити 100.000.000 евра за свог голмана, то није реална сума за голмана који ће бити слободан за годину дана. Много је извеснији сценарио да би ПСЖ и Јунајтед могли да се нађу на некој суми од око 70.000.000 евра за обештећење.

У том случају би Јунајтед кренуо по атрактивну замену а прва жеља је Облак. Иако је клуб доживео озбиљан финансијски ударац неуспехом у трци за Лигу шампиона, велика улагање су неопходна. А голман је једна од кључних позиција. Видећемо да ли ће Јунајтед баш толико одрешити кесу да активира Облаковуклаузулу или је могућ дговор са Атлетиком око попуста. Свакако им се испалти и да доплате, а да Облакдође за мањи уговор од сулудих захтева које има Де Хеа.

Ако Словенац напусти Мадрид, отвара се место за Дмитровића који је шест пута јефтинији. Према писању шпанских медија, Србин има откупну клаузулу од 20.000.000 евра у уговору са Еибаром који истиче 2021. године. Баскијски клуб га је довео за 1.000.000 евра и могао би да заради 20 пута на његовој продаји.

Сви срећни и сви задовољни, а српски репрезентативац би добио шансу каријере. Међутим, зависи од других голмана и клубова да ли ће до тога доћи. Дмитровић је још један од српских фудбалера поред Луке Јовића, Николе Миленковића, Александра Митровића, Душана Тадића, Сергеја Милинковић Савића, Филипа Костића,  Марка Грујића или Луке Миливојевића који би на лето могли да направе звучне трансфере.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар