Dmitrović bi mogao u Atletiko Madrid!

U golmanskom rolerkosteru! Postoje dva scenarija. . .

Fudbal 08.05.2019 | 09:30
Dmitrović bi mogao u Atletiko Madrid!
Drugi put u poslednje četiri utakmice, Marko Dmitrović se našao u timu kolu španske Primere. Srpski čuvar mreže brani u životnoj formi. Minulog vikenda je bio igrač utakmice u Eibarovoj iznenađujućoj pobedi na gostovanju Betisu, a skinuo je i penal Lo Selsu.

Kako se sezona bliži kraju, on je sve bolji i bolji, a sjajna forma bi mogla da rezultira i transferom u veći klub od Eibara. Već drugu sezonu je standardan na golu baskijskog tima i čini se da je prerastao klub. Spreman je za korak napred, a sa Pirineja stižu informacije da bi mogao da završi u Atletiko Madridu!

U mogućem golmanskom rolerkosteru narednog leta Dmitrović bi mogao da pojača tim Dijega Simeonea. Što nije slučajno jer su mu dve najbolje partije u dresu Eibara bile baš protiv madridskih Jorgandžija u ovoj i prošloj sezoni kada je izluđivao njihove napadače i skrenuo pažnju Simoenea.

Dva su moguća scenarija za Dmitrovićev tramnsfer na stadion Vanda Metropolitano. Jedan u kojem bi bio alternativa Oblaku i drugi u kojem bi čak dobio šansu da bude startni golman.

U drugom scenariju, španski mediji pominju domino efekat golmana u kojem bi Dmitrović završio u Atletiku kao alternativa Oblaku. Sve bi krenulo sa transferom „Pićua“ Kueljara iz Leganesa u Valjadolid koji je već dogovoren. Kueljarov transfer bi značio odlazak rezervnog golmana Đoela Rodrigeza iz Valjadolida. Tačnije, njegov povratak u Eibar koji ga je pozajmio Valjadolidu. Đoel bi u tom slučaju nasledio Dmitrovića koji bi došao u Atletiko na mesto rezervnog golmana umesto iskusnog AntonijaAdana. Španski veteran iz Atletika je „već viđen“ kao golman Hetafea od naredne sezone gde bi bio prvi izbor. Hetafeov aktuelni golman David Sorija je posle fantatsične sezone u madridskom predgrađu velika želja Sevilje koja želi da pojača konkurenciju Tomašu Vacliku i vrlo moguće ga smeni sa mesta prvog golmana. Interesantno je da je Sevilja tražila i Dmitrovića letos kao konkurenciju Vacliku, ali je Srbin ostao u Eibaru.

Moguć je i scenario u kojem bi Atletiko kupio Dmitrovića kao zamenu za Oblaka. Iako je slovenački reprezentativac nedavno produžio ugovor do 2023. godine, to ne znači i siguran ostanak u klubu. Atletiko mu je povećao platu sa 5.000.000 na 10.000.000 evra po sezoni, ali Oblak nije prihvatio da mu se duplira i otkupna klauzula sa 100.000.000 na 200.000.000 evra. Povećana je „samo“ za 20.000.000 evra što znači da je dostupan ako neki klubi plati 120.000.000 evra. To je i dalje ogroman novac, skoro nerealna suma za bilo kojeg kupca, ali je Oblak želeo da zadrži kakvu takvu nadu da će moći da promeni sredinu u slučaju ponude iz snova.

Ona bi mogla da stigne sa Old Traforda. Mančester Junajted i David de Hea su sve dalje od nastavka saradnje. Sve je izvesnije da će Crveni đavoli na leto morati da prodaju španskog čuvara mreže koji ulazi u poslednju godinu ugovora. PSŽ mu nudi veću platu (24.000.000 evra godišnje!), kontakti su odavno uspostavljeni i čeka se kraj sezone. Iako se spekulisalo da će Junajted tražiti 100.000.000 evra za svog golmana, to nije realna suma za golmana koji će biti slobodan za godinu dana. Mnogo je izvesniji scenario da bi PSŽ i Junajted mogli da se nađu na nekoj sumi od oko 70.000.000 evra za obeštećenje.

U tom slučaju bi Junajted krenuo po atraktivnu zamenu a prva želja je Oblak. Iako je klub doživeo ozbiljan finansijski udarac neuspehom u trci za Ligu šampiona, velika ulaganje su neophodna. A golman je jedna od ključnih pozicija. Videćemo da li će Junajted baš toliko odrešiti kesu da aktivira Oblakovuklauzulu ili je moguć dgovor sa Atletikom oko popusta. Svakako im se ispalti i da doplate, a da Oblakdođe za manji ugovor od suludih zahteva koje ima De Hea.

Ako Slovenac napusti Madrid, otvara se mesto za Dmitrovića koji je šest puta jeftiniji. Prema pisanju španskih medija, Srbin ima otkupnu klauzulu od 20.000.000 evra u ugovoru sa Eibarom koji ističe 2021. godine. Baskijski klub ga je doveo za 1.000.000 evra i mogao bi da zaradi 20 puta na njegovoj prodaji.

Svi srećni i svi zadovoljni, a srpski reprezentativac bi dobio šansu karijere. Međutim, zavisi od drugih golmana i klubova da li će do toga doći. Dmitrović je još jedan od srpskih fudbalera pored Luke Jovića, Nikole Milenkovića, Aleksandra Mitrovića, Dušana Tadića, Sergeja Milinković Savića, Filipa Kostića,  Marka Grujića ili Luke Milivojevića koji bi na leto mogli da naprave zvučne transfere.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar