Змајеви из Тузле на ЕУРО...

Умјесто у Сарајеву, како је првобитно најављено, квалификациона рукометна утакмица за ЕП 2020. године између Босне и Херцеговине и Бјелорусије биће одиграна 12. јуна у тузланском Мејдану.

Остали спортови 08.05.2019 | 08:45
Змајеви из Тузле на ЕУРО...
Предсједник РС ТК Алија Хасић рекао је да је из ЕХФ-а данас стигла потврда да ће се утакмица 5. кола квалификација, у групи 5, с Бјелорусијом, која одлучује о директном пласману на Европско првенство, одиграти поново у Мејдану, гдје је у овим квалификацијама већ дочекали Чешку и Финску.

"Дворана Скендерија је заузета одржавањем Међународног сајма 'Енерга', док Зетра не задовољава техничке услове ЕХФ-а. Срећни смо што ћемо у Тузли поново бити организатори једног рукометног спектакла", изјавио је Хасић за Фену.

Према плану вођства репрезентације, "змајеви" ће у Тузлу доћи 5. јуна, гдје ће се припремати до сусрета с Бјелорусијом (сриједа, 12. јуна у 20 сати). Дан послије путују у Остраву, гдје ће 16. јуна играти посљедњу квалификациону утакмицу са Чешком, с којом тренутно дијели прво мјесто у групи са по шест бодова, док Бјелорусија има четири, а Финска је без бодова.

"За неколико дана карте за утакмицу биће у продаји. Од око 3.650 улазница, РС ТК добио је за дистрибуцију 2.000. Продаваће се путем интернет странице купикарту.ба, те канцеларије ТК и ЦД 'Схопа Мидо' у Тузли. Као и против Финске, улазнице ће бити нумерисане с јединственом цијеном од 10 марака", каже Хасић.

Побједа против Бјелорусије бх. репрезентацију води директно на Европско првенство које ће у јануару 2020. године бити одржати у Аустрији, Норвешкој и Шведској. На старту квалификација "змајеви" су у Минску побиједили Бјелорусију резултатом 30:29.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар