Zmajevi iz Tuzle na EURO...

Umjesto u Sarajevu, kako je prvobitno najavljeno, kvalifikaciona rukometna utakmica za EP 2020. godine između Bosne i Hercegovine i Bjelorusije biće odigrana 12. juna u tuzlanskom Mejdanu.

  • Sport
  • Ostali sportovi


Predsjednik RS TK Alija Hasić rekao je da je iz EHF-a danas stigla potvrda da će se utakmica 5. kola kvalifikacija, u grupi 5, s Bjelorusijom, koja odlučuje o direktnom plasmanu na Evropsko prvenstvo, odigrati ponovo u Mejdanu, gdje je u ovim kvalifikacijama već dočekali Češku i Finsku.

"Dvorana Skenderija je zauzeta održavanjem Međunarodnog sajma 'Energa', dok Zetra ne zadovoljava tehničke uslove EHF-a. Srećni smo što ćemo u Tuzli ponovo biti organizatori jednog rukometnog spektakla", izjavio je Hasić za Fenu.

Prema planu vođstva reprezentacije, "zmajevi" će u Tuzlu doći 5. juna, gdje će se pripremati do susreta s Bjelorusijom (srijeda, 12. juna u 20 sati). Dan poslije putuju u Ostravu, gdje će 16. juna igrati posljednju kvalifikacionu utakmicu sa Češkom, s kojom trenutno dijeli prvo mjesto u grupi sa po šest bodova, dok Bjelorusija ima četiri, a Finska je bez bodova.

"Za nekoliko dana karte za utakmicu biće u prodaji. Od oko 3.650 ulaznica, RS TK dobio je za distribuciju 2.000. Prodavaće se putem internet stranice kupikartu.ba, te kancelarije TK i CD 'Shopa Mido' u Tuzli. Kao i protiv Finske, ulaznice će biti numerisane s jedinstvenom cijenom od 10 maraka", kaže Hasić.

Pobjeda protiv Bjelorusije bh. reprezentaciju vodi direktno na Evropsko prvenstvo koje će u januaru 2020. godine biti održati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Na startu kvalifikacija "zmajevi" su u Minsku pobijedili Bjelorusiju rezultatom 30:29.

Izvor: mondo.ba/Fena

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.