Тајсон Фјури најавио пензију!

Један од најбољих и најпопуларнијих боксера данашњице изјавио да ће до краја 2019. имати три меча након чега завршава са активним бављењем спортом.

Остали спортови 07.05.2019 | 20:00
Тајсон Фјури најавио пензију!
Како сада ствари стоје, до краја 2019. остаћемо без једног од најбољих и свакако најатрактивнијих боксера - тешкаша данашњице. У питању је фамозни Тајсон Фјури, самозвани Краљ Цигана, бивши шампион који је до трона дошао пошто је савладао на поене Владимира Кличка у Дизелдорфу пре четири године.

Након тога га је живот, то јест пороци одвукли у другу крајност тако да је остао и без шампионских појасева, али и милиона долара пре него што се крајем 2017. коначно дозвао памети. Последњи меч је имао 1. децембра 2018. када је намучио актуелног WБЦ правака, Американца Дионтеја Вајлдера у Стејплс центру, а одмеравање је проглашено нерешеним.

Након тога 206 цм високи Енглез потписао је са ЕСПН-ом лукративан уговор тежак 80 милиона фунти за три меча. Наредни противник му је 24-годишњи Немац Том Шварц са којим укршта рукавице 15. јуна у Невади, а остале противнике ће тек да одреде.

"Бићу веома активан ове године! Имаћу три меча, а онда одлазим", кратко је прокоментарисао 30-годишњи ас.

Мада, знајучи њега као прилично незрелу, лакомислену особу, истина и као врхунског спортисту, одмах се отвара велика сумња да ће то тако и остати. Поготово што је вхунски бокс поново постао веома тражен и популаран, па је и лакше сакупити камару пара. Тако се појавила већ озбиљна прича о повратку Владимира Кличка што чће спионзоре коштати око 100 милиона долара. Украјинац је, кажу већ у тренингу и само се чака да се велика вест објави.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар