Tajson Fjuri najavio penziju!

Jedan od najboljih i najpopularnijih boksera današnjice izjavio da će do kraja 2019. imati tri meča nakon čega završava sa aktivnim bavljenjem sportom.

Ostali sportovi 07.05.2019 | 20:00
Tajson Fjuri najavio penziju!
Kako sada stvari stoje, do kraja 2019. ostaćemo bez jednog od najboljih i svakako najatraktivnijih boksera - teškaša današnjice. U pitanju je famozni Tajson Fjuri, samozvani Kralj Cigana, bivši šampion koji je do trona došao pošto je savladao na poene Vladimira Klička u Dizeldorfu pre četiri godine.

Nakon toga ga je život, to jest poroci odvukli u drugu krajnost tako da je ostao i bez šampionskih pojaseva, ali i miliona dolara pre nego što se krajem 2017. konačno dozvao pameti. Poslednji meč je imao 1. decembra 2018. kada je namučio aktuelnog WBC pravaka, Amerikanca Dionteja Vajldera u Stejpls centru, a odmeravanje je proglašeno nerešenim.

Nakon toga 206 cm visoki Englez potpisao je sa ESPN-om lukrativan ugovor težak 80 miliona funti za tri meča. Naredni protivnik mu je 24-godišnji Nemac Tom Švarc sa kojim ukršta rukavice 15. juna u Nevadi, a ostale protivnike će tek da odrede.

"Biću veoma aktivan ove godine! Imaću tri meča, a onda odlazim", kratko je prokomentarisao 30-godišnji as.

Mada, znajuči njega kao prilično nezrelu, lakomislenu osobu, istina i kao vrhunskog sportistu, odmah se otvara velika sumnja da će to tako i ostati. Pogotovo što je vhunski boks ponovo postao veoma tražen i popularan, pa je i lakše sakupiti kamaru para. Tako se pojavila već ozbiljna priča o povratku Vladimira Klička što čće spionzore koštati oko 100 miliona dolara. Ukrajinac je, kažu već u treningu i samo se čaka da se velika vest objavi.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar