Гатузо о сукобу са Бакајоком...

Гатузо: Чекам Бакајока осам минута, он ни костобране да стави. . . Псовао сам и ја тренере, рећи ћу све што имам у свлачионици, не смем на телевизији! Рино је био баш љут. . .

Фудбал 07.05.2019 | 12:30
Гатузо о сукобу са Бакајоком...
Гори Италија због свађе Ђенара Гатуза и Тјемуеа Бакајока, као и свих тешких речи које су пале крај аут линије у победи над Болоњом!

Све очи упрте су у Рина Гатуза и момка који је преко ноћи постао „персона нон грата“ и неко кога нико у Милану не може очима да гледа.

Пре неколико дана закаснио је пун сат на тренинг Милана и заказани карантин, пре тога је правио глупости на терену после тријумфа над Лацијем, а сада је због своје лењости и незаинтересованости довео Гатуза до лудила и чак имао довољно смелости да га опсује и тако додатно запали ватру у и овако ватреној атмосфери Миланове свлачионице?!

Гатузо није желео после утакмице много да се упушта у детаље целе приче и то да ли је Бакајока стварно назвао „црним го.....м“, али је целу ситуацију из првог полувремена сумирао у следећој изјави.

“Све што се дешава је наш проблем и решава се унутар свлачионице. Рекао сам Бакајоку да се спреми за улазак у игру, њему је требало време, зато сам позвао Хосеа Маурија“, рекао је Гатузо и онда прешао на ствар:

“Играчи морају да буду свесни да носе дрес престижног клуба. Зато морам да буде отворен и искрен. Чекао сам га седам или осам минута, а он се није удостојио ни костобране да стави. Рекао сам и ја многим тренерима да се је.у, али се на томе завршавало. Видећемо, све је у поштовању“.

Додатно је појаснио шта је мислио...

“Играчи могу да ми кажу све, али на крају морају да имају поштовање за саиграче! Јер, они праве атмосферу у свлачионици. Сада ово није централна тема за нас, имамо друге ствари о којима размишљамо. На крају сезоне ћемо направити резиме, нешто попут завршне оцене у школи, да видимо ко се понашао добро, а ко не. Сви могу да ме вређају, али ћемо се видети у свлачионици и причати очи у очи“.

Гатузо је најавио да ситуацију са Бакајоком неће решавати преко медија, већ у свлачионици.

“Тамо могу да кажем све што мислим, све оно што није прикладно рећи на телевизији. Зато сада размишљамо само о победи, о томе ћемо на другом месту“.

Прокоментарисао је Гатузо и понашање Лукаса Пакете, којег су емоције омеле да заврши утакмицу, па је због свађе с играчима Болоње и судијом добио искључење...

“Пакета је млад играч и верујем да ни он није био свестан шта ради. Ставио је руке на судију! И мене то нервира, зато морамо много да радимо на томе, да наши млади играчи не буду тако наивни. Морамо да размишљамо о битним стварима. Нисмо утакмицу завршили с десет, већ са седам играча, јер су неки једва ходали пре 90. минута“.

Победа је уписана, али је Лига шампиона и даље далеко...

“Дајемо све што можемо. Нисмо у најбољој форми, признајем. То је очигледно, са свим повредама, променама у клупском руководству и свега што се дешавало, дајемо све од себе“.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар