Gatuzo o sukobu sa Bakajokom...

Gatuzo: Čekam Bakajoka osam minuta, on ni kostobrane da stavi. . . Psovao sam i ja trenere, reći ću sve što imam u svlačionici, ne smem na televiziji! Rino je bio baš ljut. . .

Fudbal 07.05.2019 | 12:30
Gatuzo o sukobu sa Bakajokom...
Gori Italija zbog svađe Đenara Gatuza i Tjemuea Bakajoka, kao i svih teških reči koje su pale kraj aut linije u pobedi nad Bolonjom!

Sve oči uprte su u Rina Gatuza i momka koji je preko noći postao „persona non grata“ i neko koga niko u Milanu ne može očima da gleda.

Pre nekoliko dana zakasnio je pun sat na trening Milana i zakazani karantin, pre toga je pravio gluposti na terenu posle trijumfa nad Lacijem, a sada je zbog svoje lenjosti i nezainteresovanosti doveo Gatuza do ludila i čak imao dovoljno smelosti da ga opsuje i tako dodatno zapali vatru u i ovako vatrenoj atmosferi Milanove svlačionice?!

Gatuzo nije želeo posle utakmice mnogo da se upušta u detalje cele priče i to da li je Bakajoka stvarno nazvao „crnim go.....m“, ali je celu situaciju iz prvog poluvremena sumirao u sledećoj izjavi.

“Sve što se dešava je naš problem i rešava se unutar svlačionice. Rekao sam Bakajoku da se spremi za ulazak u igru, njemu je trebalo vreme, zato sam pozvao Hosea Maurija“, rekao je Gatuzo i onda prešao na stvar:

“Igrači moraju da budu svesni da nose dres prestižnog kluba. Zato moram da bude otvoren i iskren. Čekao sam ga sedam ili osam minuta, a on se nije udostojio ni kostobrane da stavi. Rekao sam i ja mnogim trenerima da se je.u, ali se na tome završavalo. Videćemo, sve je u poštovanju“.

Dodatno je pojasnio šta je mislio...

“Igrači mogu da mi kažu sve, ali na kraju moraju da imaju poštovanje za saigrače! Jer, oni prave atmosferu u svlačionici. Sada ovo nije centralna tema za nas, imamo druge stvari o kojima razmišljamo. Na kraju sezone ćemo napraviti rezime, nešto poput završne ocene u školi, da vidimo ko se ponašao dobro, a ko ne. Svi mogu da me vređaju, ali ćemo se videti u svlačionici i pričati oči u oči“.

Gatuzo je najavio da situaciju sa Bakajokom neće rešavati preko medija, već u svlačionici.

“Tamo mogu da kažem sve što mislim, sve ono što nije prikladno reći na televiziji. Zato sada razmišljamo samo o pobedi, o tome ćemo na drugom mestu“.

Prokomentarisao je Gatuzo i ponašanje Lukasa Pakete, kojeg su emocije omele da završi utakmicu, pa je zbog svađe s igračima Bolonje i sudijom dobio isključenje...

“Paketa je mlad igrač i verujem da ni on nije bio svestan šta radi. Stavio je ruke na sudiju! I mene to nervira, zato moramo mnogo da radimo na tome, da naši mladi igrači ne budu tako naivni. Moramo da razmišljamo o bitnim stvarima. Nismo utakmicu završili s deset, već sa sedam igrača, jer su neki jedva hodali pre 90. minuta“.

Pobeda je upisana, ali je Liga šampiona i dalje daleko...

“Dajemo sve što možemo. Nismo u najboljoj formi, priznajem. To je očigledno, sa svim povredama, promenama u klupskom rukovodstvu i svega što se dešavalo, dajemo sve od sebe“.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar