ФРА: Реми Лиона и Лила у борби за друго мјесто!

Фудбалери Лиона и Лила одиграли су нерешено 2:2 у сусрету 35. кола првенства Француске.  Скандалозни дефанзивци Лиона, освета отпадника и претња од најгорег могућег сценарија! Цела сезона против Лила стављена на коцку, а следи гостовање на Велодрому.

Фудбал 06.05.2019 | 09:30
ФРА: Реми Лиона и Лила у борби за друго мјесто!
Био је то сјајан меч у којем су се два тима борили за друго место и звање вицешампиона, пошто је Пари Сен Жермен још раније обезбедио нову титулу.

Лион је боље почео сусрет и после добре акције Мемфиса Депаја у 11. минуту Терије је са седам метара искоса са леве стране погодио за предност Лиона.

Лил је имао истина неколико добрих прилика, али се истакао голман Олимпика Лопес који је одлично реаговао у два наврата. Ипак, оно што није претворио у голове тада, Лик Реми је успео у 50. минуту. Голу за 1:1 претходила је велика грешкка одбране Лиона, тако да Ремију није било тешко да затресе мрежу.

Лил је 18 минута касније стигао и до вођства. После прекида са десне стране и одличног центаршута Сумаре је био најприсебнији и спровео је лопту у мрежу домаће екипе.

Ипак, Лион се није предао па је Дубоа после гужве и одбитка у 74. минуту поставио коначан резултат, 2:2. До краја сусрета су играчи Лиона имали су две прилике да преокрену резултат, али је шутеве Фекира и Оара сјајно брани голман гостију Маик Маињан.

Лион је сада у озбиљној опасности да доживи тотални фијаско од сезоне. После вечерашњем ремија на свом терену са Лилом (2:2) цела Лионова сезона је стављена на коцку и постоји реална опасност да клуб остане без пласмана у Лигу шампиона. А сценарио би могао да буде најгори могући ако Лион на трећем месту прескочи љути локални ривал Сент Етјен који сада заостаје само бод.

Домаћима је победа била неопходна како би задржао наду да до краја сезоне можда може да престигне вечерашњег ривала на другом месту и обезбеди директан пласман у Лигу шампиона. Међутим, треће место је реалан циљ, али је и оно постало угрожено после сјајне серије Сент Етјена који је нанизао четири победе.

Лион је добро почео и после десетак миниута игре повео голом везисте Теријеа којем је то била четвта узастопна утакмица на којој се уписао у стрелце. Упркос важности гола, није га прослављао из поштовања према клубу у којем је поникао. Сјајно му је асистирао Депај, а имао је и среће да лопта закачи неког од гостујућих фудбалера.

Међутим, Лил је опасним контранападима константно претио и стварао шансе. Такође, из прекида су гости запретили у неколико наврата док је Фекир пропустио шансу за 2:0 на истеку полувремена.

Оно што се није десило у првом, јесте у другом – Лил је заслужено изједначио. Момак који је поникао у Лиону и етикетиран као луда глава, Лоик Реми, је изједначио после катастрофалне грешке Денајера.

А онда потпуни шок за домаће у 68. минуту. Лионов дефанзивац Лео Дубоа је после прекида очајно реаговао и омогучио Сумареу да преокрене на 1:2!

Тренер Женесио је реаговао убацивање двојице нападача Дембелеа и Корнеа, а Дубоа се шест минута касније искупио изједначујућим голом за Лион после опсаде Лиловог шеснааестерца.

Уследила је тотална офанзива домаћих, али је голман Мењан спаса Лил пораза. Лил игра наредна два меча код куће и има шансу да потврди друго место и пласман у Лигу шампиона, док Лион у следећем колу гостује у Марсељу. Сент Етјен има лакши распоред до краја и било какав кикс Лиона до краја би могао да буде баш болан...

ФРАНЦУСКА 1 - 35. КОЛО

Петак

Стразбур - Марсељ 1:1 (0:0)
/Лала 65 - Жермен 48/

Субота

ПСЖ - Ница 1:1 (0:0)
/Нејмар 60. пенал - Ганаго 60. пенал/

Генган – Каен  0:0

Ремс – Ним  0:3 (0:2)
/Фери 26, Рипар 43, Буанга 46/

Бордо – Анже  0:1 (0:1)
/Бахокен 40/

Недеља

Монпеље - Амијен 1:1 (0:0)
/Моле 81 - Мендоза 66/

Нант - Дижон 3:0 (0:0)
/Туре 51, Кулибали 74, Ронжије 80/

Тулуз - Рен 2:2 (1:1)
/Дурмаз 40пен, Досеви 51 - Нијанг 35, Сар 58/

Монако - Сент Етјен 2:3 (1:0)
/Мартинс 18, Карлос Винисијус 90+2 - Туре 59аг, Кабеља 71, Нордан 80/

Лион - Лил 2:2 (1:0)
/Терије 11, Дубоа 74 - Реми 50, Сумаре 68/



Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар